Πόρισμα – καταπέλτης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ένας μήνας πέρασε από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Η λήθη ταιριάζει μόνο στις εξουσίες και στα σχέδια τους. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες γι αυτό και για όλα τα εγκλήματα. 
Να μην ξεχάσουμε και τα ψέματα της παρούσας κυβέρνησης, τις «ασύμμετρες απειλές» και τα σχέδια εμπρησμών, τους «ανέμους των 110χλμ/ώρα» τη συνέντευξη τύπου του «όλα σωστά τα κάναμε», το κρύψιμο των νεκρών το βράδυ της καταστροφής αλλά και τα «αυθαίρετα που γκρεμίζονται τη Δευτέρα». 

Εντοπίζει λάθη και ευθύνες στην Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην ΕΛΑΣ, στους Δήμους και στις Περιφέρειες χωρίς να αποκλείει ευθύνες και σε άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. 
Σειρά από εγκληματικά λάθη, ενέργειες και παραλείψεις οι οποίες σε συνδυασμό με τις στρεβλώσεις στην οργανωτική δομή του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσουν σημαντικά τον δασοπυροσβεστικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγίας.
Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε πόρισμα 80 σελίδων που κατέθεσε σήμερα στον προϊσταμένο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ο αντιστράτηγος ε.α Ανδριανός Κουρμπάτσης, ο οποίος διενήργησε πραγματογνωμοσύνη και αυτοψία κατά εντολήν δύο οικογενειών θυμάτων με πληρεξούσιο δικηγόρο τον Αντ. Φούσσα. Ο πραγματογνώμονας αναφέρει πως όταν έρθουν νέα στοιχεία θα επανέλθει με νεότερη συμπληρωματική αναφορά.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment