Στο γαστρονομικό ραντεβού «Κερνάμε Ελλάδα» στη Λαμία δίνει το εκθεσιακό «παρόν» του ο Οργανισμός «Ηλέσιον»

Στο γαστρονομικό ραντεβού του καλοκαιριού με τον τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα, Λαμία» ( 6 – 9 Ιουλίου ‘17 ) η ομάδα του Ηλέσιον θα νιώθει σαν στο σπίτι της. Οι λόγοι είναι δύο: Ο πρώτος είναι η στενή σχέση μας με την Ανθήλη Φθιώτιδας (περιοχή NATURA Σπερχειού) όπου καλλιεργούμε τα βιολογικά ρύζια φυσικής καλλιέργειας και ο άλλος λόγος είναι αυτός καθ΄ αυτός ο τίτλος.

Με την διαφορά ότι εμείς στο Ηλέσιον δεν κερνάμε μόνο Ελλάδα… αλλά την Ελλάδα της Παράδοσης, αρχής γενομένης από την Αρχαιότητα απ’ όπου φέραμε τους καινοτομικούς οίνους μας!

Σ’ αυτό το φιλόξενο περιβάλλον θα παρουσιάσουμε και θα κεράσουμε τους επισκέπτες βιολογικούς Άκρατους οίνους φυσικής οινοποίησης από διάφορες ελληνικές ποικιλίες, Ειδύλλι και Σταφυλόμελο, κάνοντας κράσεις με όλη την αύρα απο την ουσία των φημισμένων συμποσίων της Αρχαίας Ελλάδας.

Όπως… παλιά θα επιδιώξουμε κι εμείς συζητήσεις με βάθος, πάνω στα ζητήματα της διατροφής, θα προτείνουμε τις λύσεις που ανακαλύψαμε στην πράξη και θα ορίσουμε νέους στόχους για το μέλλον στην βάση της τροφής χωρίς χημικά.

Roditis_fox_02-1281-227x300

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, θα κάνουμε στο περίπτερό μας παρουσίαση των μεθόδων και των γνώσεων για παραδοσιακή – αρχαιοελληνική οινοποίηση, αναλύοντας την σύνδεση παράδοσης και επιστημονικής προόδου και την παρασκευή του ΑρχαιοΕλληνικού Οίνου.

Το φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα, Λαμία», διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και τον Ε.Ο.Σ.Σ. EURO EXPO και θα λάβει χώρα στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, όπου και θα πραγματοποιηθεί η «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας».

A 29765

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment