Έπεσε χθες η αυλαία για τα «Θερμοπύλεια 2017», τη δική μας γιορτή ιστορίας και πολιτισμού

Με μια μουσική συναυλία ολοκληρώθηκαν χθες, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις για τα «Θερμοπύλεια 2017» στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Στη συναυλία συμμετείχαν η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, το Μουσικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης», η αντρική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης «Η Πρόοδος» και η χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας.

8787

Νωρίτερα, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα «Αρτεμίσιο: οι «Θερμοπύλες» της θάλασσας» από την εκδότρια Νίκη Καλέμη και τον συγγραφέα – ερευνητή Αλέξανδρο Καλέμη, ενώ ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τίμησε τον πρώτο αρχαιοφύλακα των αρχαιοτήτων των Θερμοπυλών Λεωνίδα Κωνσταντόπουλο, για την επί δεκαετίες προσφορά του.

thumbnail_6879 (1)

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών περιελάμβαναν ομιλία από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας Αριστέα Παπασταθοπούλου με τίτλο «Θερμοπύλες, αρχαιολογική προσέγγιση» και παρουσίαση από το λογοτέχνη Δημήτρη Φαφούτη του περιοδικού «Φθιωτικός Λόγος» του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων με θέμα «Οι Θερμοπύλες στα Γράμματα και στις Τέχνες».thumbnail_444

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου έκλεισαν με τη Θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, μια συνεργασία του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», του Πάντειου Πανεπιστήμιου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «Λάιος.

thumbnail_21942456_10214443317619539_2127507888_n

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων με το Δήμο Δελφών στη Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος», κατά την οποία μαθητές από το σύνολο κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας ταξίδεψαν με τις νότες τους το κοινό της πόλης.

7798

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, φιλοξένησε την «1η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση», με θέμα «Βιώσιμη Αξιοποίηση του Ιαματικού Πλούτου»,  που ήταν ο καρπός της συνεργασίας του Δήμου Λαμιέων με την Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας και το Δίκτυο Ιαματικών Πηγών (Δ.ΙΑΜ).

111

Τα «Θερμοπύλεια 2017» ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της Φωτεινής Δάρρα η οποία μάγεψε τους Λαμιώτες που βρέθηκαν στο Κάστρο Λαμίας.

thumbnail_8899

222

2244195959090

6685_o

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment