Επετειακή Έκθεση Φωτογραφίας για την Γενοκτονία του Πόντου και την Μάχη τη Κρήτης (20-25 Μαΐου)

Κοινές εορταστικές  εκδηλώσεις με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και έκθεση φωτογραφίας για τη Γενοκτονία του Πόντου και τη Μάχη της Κρήτης  θα πραγματοποιηθούν στη Λαμία την Κυριακή 20 Μαΐου  από την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας και το Σύλλογο Κρητικών Φθιώτιδας με σκοπό την προβολή των δύο σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνολικά  έχει ως ακολούθως:

Α.  Σημαιοστολισμός – Φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων

 Β.   Τέλεση Μνημόσυνου

Ώρα 10.00  : Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.15  :Τέλεση μνημόσυνου

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει ομιλία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναόαπό την  Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας, φιλόλογο, Συμέλα Πατσινακίδου και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητικών Φθιώτιδος, κ. Νικόλαο Γιάνναρη.

Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση – Κατάθεση Στεφάνων

Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων. Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η τελετή θα λήξη με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΑΦΙΣΑ-3

Δ. Παράλληλες κοινές Εορταστικές Εκδηλώσεις

Ώρα 19.00 : Εγκαίνια Επετειακής Έκθεσης Φωτογραφίας “Γενοκτονία των Ποντίων και Μάχη της Κρήτης” με φωτογραφίες από τα αρχεία της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας και του Συλλόγου Κρητικών Φθιώτιδας στην Αίθουσα Υποδοχής του Νεοκλασικού κτηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Layout 1

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment