Με συναυλία στην πλ. Αθανασίου Διάκου ξεκινούν το Σάββατο τα «Διάκεια 2018»

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της τοπικής εορτής «ΔΙΑΚΕΙΑ», σε ανάμνηση της μάχης της Αλαμάνας και του μαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου Διάκου, θα πραγματοποιηθούν στη Λαμία  το Σάββατο 21 Απριλίου και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.
Στο πλαίσιο του Εορτασμού της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ώρα 9:30μμ: Συναυλία στην πλατεία Αθανασίου Διάκου με Δημοτικά, Παραδοσιακά, Λαϊκά και Έντεχνα τραγούδια.

Συμμετέχουν η Αρετή Κετιμέ, η Αγνή Καλουμένου, ο Ανδρέας Λάφης, η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής Έμμετρον και το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας. Θα προηγηθεί θεατρικό δρώμενο που έχουν ετοιμάσει μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

Διοργάνωση: Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, Περιφερεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμος Λαμιέων.

thumbnail_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΚΕΙΑ 2018
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Α. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου, την ημέρα της εορτής.
2) Ώρα : 08:00 π.μ. Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων.
3) Ώρα : 17.30 μ.μ. Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα
4) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 23ης Απριλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Β. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ
1) Ώρα 10.15 π.μ. Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
2) Ώρα 10.30 π.μ. Τέλεση μνημόσυνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει ομιλία στον Ιερό Ναό από τον εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης..
Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στο Μνημείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.
Γ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
Στη συνέχεια, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων .

thumbnail_ΑΦΙΣΑ

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment