Στην αποκριάτικη Λαμία του χθες και του σήμερα μας ταξίδεψαν τα ΓΑΚ- Αρχεία Φθιώτιδας (φωτο)

Στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα της Δημοτικής μας Πινακοθήκης, ταξιδέψαμε το βράδυ της Πέμπτης στην Αποκριάτικη Λαμία με οδηγό τη μνήμη μας στην εκδήλωση «Μνήμες της Αποκριάς στη Λαμία του χθες και του σήμερα».

Την εκδήλωση ένα οδοιπορικό στην ιστορία, τη λαογραφία και τη σατιρική αποτύπωση της Αποκριάτικης Λαμίας, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων  και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Φθιώτιδας στα πλαίσια του «Κινηματογραφικού Λαμιώτικου Καρναβαλιού 2019».

 Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης

Χαιρετισμός από τον   Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη,

Εισαγωγική ομιλία της Σοφία Βακιρτζηδέλη, Μ.Α. Βιβλιοθηκονόμου – Προϊσταμένης ΓΑΚ – Αρχείων Νομού Φθιώτιδας,

Ιστορικές διαδρομές στην Αποκριάτικη Λαμία από την Ειρήνη Πασχαλίδη, Φιλόλογο – Ερευνήτρια και τη Σοφία Βακιρτζηδέλη, Μ.Α. Βιβλιοθηκονόμο – Προϊσταμένη ΓΑΚ – Αρχείων Νομού Φθιώτιδας,

Λαογραφικά των Απόκρεω: η περίπτωση της Λαμίας από το Στέλιο Στρωματιά, Μεταπτυχιακό φοιτητή Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,

«ΕνΤυπώνοντας» τη σάτιρα των Αποκριών από τον Παναγιώτη Σωτηρίου, ΜΔΕ Ιστορίας.

Την εκδήλωση,  συντόνισε η Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης Σοφία Τσαμτσούρη, ενώ συμμετέχουν η Σοφία Αλαφοδήμου και ο Αποστόλης Ρούσκας, μέλη της Θεατρικής Ομάδας “La Famiglia”.

Όποιος επιθυμεί, το έντυπο μπορεί να το βρει στα γραφεία  των ΓΑΚ- Αρχείων Νομού  Φθιώτιδας.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν το πέρασμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης μέσα στο πλαίσιο της βόλτας της στα σοκάκια της πόλης.

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Φθιώτιδας ευχαριστούν τους συντελεστές για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, όλους  όσους  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση  και εύχονται   «Καλές Απόκριες!!!»

Φωτορεπορτάζ Δημήτρης Κακάβας

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment