«Σκιά στην ψυχή»- Ένα ντοκιμαντερ για τους πρόσφυγες της ανταλλαγής στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας (11/2)

Το νέο trailer απο την MP PRODUCTIONS για το ιστορικό ντοκιμαντέρ η «ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ» του Θωμά Σίδερη που θα δούμε τη Δευτέρα 11/2 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 7μμ. Θα προηγηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Θωμά Σίδερη «Τα τρένα της Σιωπής».

Εκεί που σταματά η επίσημη ιστορία, εκεί που τελειώνουν τα άλλα ντοκιμαντέρ, ξεκινά η «Σκιά στην ψυχή» των προσφύγων της Ανταλλαγής. «Τουρκόσποροι» και «ρωμιόσποροι» αφηγούνται τις συγκλονιστικές ιστορίες τους, με φόντο τη σκοτεινή διπλωματία στα ταραγμένα χρόνια του Μεσοπολέμου που τους άλλαξε τις ζωές τους για πάντα. Η ταπεινωτική καθημερινότητα, ο ρατσισμός, οι παράγκες, η εγκατάλειψη αλλά και η προσδοκία για την επιστροφή στην πατρίδα – μια σκιά στην ψυχή που δε θα σβήσει ποτέ. Κάποια ανεπίδοτα γράμματα κρυμμένα σε μια παλιά ντουλάπα και ένας ερευνητής σε ένα απρόσμενο ταξίδι στον χώρο και το χρόνο είναι η αφορμή για να ζωντανέψει ξανά η προσφυγική γειτονιά με τα χρώματά και τα αρώματά της.

«Σκιά στην ψυχή»: ένα ντοκιμαντέρ – φόρος τιμής στους ξεριζωμένους πρόσφυγες της Ανταλλαγής στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Συντελεστές: Σενάριο – Αφήγηση: Θωμάς Σίδερης Σκηνοθεσία: Μάριος Πολυζωγόπουλος , Δημήτρης Πλιάγκος Επιστημονικός Σύμβουλος: Σταύρος Θ. Ανεστίδης Ιστορικός Σύμβουλος: Δημήτρης Καμούζης Δ/νση Φωτογραφίας: Μάριος Πολυζωγόπουλος Μουσική Επιμέλεια: Cengiz Onural Μοντάζ: Δημήτρης Πλιάγκος Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Θωμάς Σίδερης Δημοσιογραφική έρευνα: Φένια Χαλά Έρευνα Αρχείου: Φένια Χαλά, Μαρία Μπιρμπίλη Camera: Θανάσης Δεληγιώργης, Νίκος Βασιλόπουλος Ηχοληψία: Δημοσθένης Χριστοδουλάκης Media Artist: Νίκος Πολίτης

Ηθοποιοί δραματοποιημένων σκηνών: Ακύλλας Καραζήσης, Βασίλης Τουρκομένης, Ανθούλα Μίχου Μετάφραση: Ρίτσα Τασελλαρίδου Δ/νση Παραγωγής: Μαρία Μπιρμπίλη Παραγωγή: MP Productions – Μάριος Πολυζωγόπουλος

Χορηγό Επικοινωνίας: ΔΙΚΤΥΟ MIKRASIATIS.GR www.mikrasiatis.gr

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment