ΦΚΛ: Προβολή «Το πρόσωπο ενός Άλλου» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (Πέμπτη 15 Νοεμβρίου)

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Πέμπτη 15-11-2018, ώρα 21.15   στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στην προβολή της ταινίας «ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ» (The face of another | Tanin No Kao).
‘Eνα κινηματογραφικό αριστούργημα που μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στην Περσόνα του Bergman και το Blow up του Antonioni, ως τα κυριότερα δείγματα διορατικού κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία Χιρόσι Τεσιγκαχάρα.

Ιαπωνία | 1966 | Διάρκεια: 122′

Υ Π Ο Θ Ε Σ Η  :  Ο Οκουγιάμα, που παραμορφώθηκε από τη φωτιά σε ένα εργατικό ατύχημα και αποξενώθηκε από οικογένεια και φίλους, δέχεται να πάρει μέρος στο ριζοσπαστικό πείραμα του ψυχιάτρου του: μια μεταμόσχευση του προσώπου ενός ξένου. Ο Oκουγιάμα, μακριά από τον κόσμο που τον περιβάλλει, αρχίζει να ενδίδει σε σκοτεινούς πειρασμούς. Με μια ανεπανάληπτη εικονοποιϊα, η ταινία εξερευνά από τη μια τα όρια και την ελευθερία που εμπεριέχει η απόκτηση μιας νέας περσόνας και θέτει ερωτήματα για την αντίληψη της ανθρώπινης ατομικότητας.

Είμαστε το πρόσωπο μας; 
Όταν αποκόβεται ένα κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα, το σώμα έχει χάσει κάθε έννοια ταυτότητας. Πόσο επιδρά το πρόσωπο (η μορφή) στη συμπεριφορά (περιεχόμενο) του ανθρώπου, της κοινωνίας; Τελικά ο τρόπος που ο κόσμος (το περιβάλλον) μας κοιτά (αντιμετωπίζει) επιδρά πάνω μας, «φτιάχνει» το πρόσωπό μας, καθορίζει τη συμπεριφορά μας, τη μορφή και το περιεχόμενο (μας) ή το αντίθετο; 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η προβολή πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκδήλωσης «Από την αυτοπροσωπογραφία στη Selfie» που διοργανώνει το Παράρτημα Φιώτιδας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας “Αλ. Κοντόπουλος”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Από την αυτοπροσωπογραφία στη Selfie» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ώρα 7.30 μ.μ. στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.

Διάρκεια έκθεσης : Σάββατο 3 έως Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018  | «Από την αυτοπροσωπογραφία στη Selfie» : Αυτοπροσωπογραφίες καλλιτεχνών της Φθιώτιδας καθώς και  μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου, που προετοιμάζονται για την Ανωτάτη  Σχολή Καλών Τεχνών ή άλλων συναφών σχολών. Θα συμπεριληφθούν και «selfies» μαθητών/τριών με φόντο γωνιές και μνημεία από το Δήμο Λαμίας (ηλεκτρονική παρουσίαση). | Mε την συμβολή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας δια μέσου του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment