Αλέξης Μητρόπουλος από Λαμία: Η χώρα μας έχει δεσμευτεί σε σκληρά κείμενα όσον αφορά τους μισθούς, τις συντάξεις και τις παροχές (video)

Με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό εργατολόγο και πρώην βουλευτή, Αλέξη Μητρόπουλο, το Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εργασιακό και Ασφαλιστικό Περιβάλλον σήμερα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε επίσης το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης.

Μετά τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις οι δύο ομιλητές απάντησαν στις ερωτήσεις των εργαζομένων ενώ τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης ενός μαζικού ενωτικού κινήματος που θα βάλει φραγμό στις καταστροφικές για εργαζόμενους  και συνταξιούχους πολιτικές.

Ο κ. Μητρόπουλος στην ομιλία του περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την κατάσταση η οποία επικρατεί αναφορικά με το ασφαλιστικό, κάνοντας λόγω για κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους εξαιτίας των μνημονιακών νόμων που εφαρμόζονται στην χώρα μας από το 2010 μέχρι σήμερα,  όχι μόνο για τους παλιούς αλλά και για τους νεοσυνταξιούχους (αυτοί που έκαναν αίτηση μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου).  Αναφορικά με  το ΕΚΑΣ δήλωσε ότι ως το 2020 θα έχει καταργηθεί εντελώς  εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων των κυβερνήσεων. Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος περιέγραψε μια άσχημη εικόνα για τη μελλοντική αγορά εργασίας κάνοντας λόγω για «ντελιβεροποίηση» με εργαζόμενους των 200 ευρώ που και θα δουλεύουν αλλά και θα πεινάνε, μοντέλο που επιδιώκουν να εφαρμόσουν  οι τροϊκανοί, οι εργοδότες αλλά και μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου της χώρας μας .

Κλείνοντας ο κ. Μητρόπουλος υπογράμμισε: «Η χώρα μας έχει δεσμευτεί σε σκληρά κείμενα όσον αφορά τους μισθούς, τις συντάξεις, τις παροχές κτλ. Από κει και πέρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε διότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν το έχει ακόμη συνειδητοποιήσεί».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment