Απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-Κάλεσμα του ΕΚΛ σε συγκέντρωση στην πλ. Πάρκου

Mε 24ωρες απεργίες , στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια αντιδρούν οι εργαζόμενοι  στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ιδιαίτερα στις  διατάξεις για περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και τους πλειστηριασμούς. Το πολυνομοσχέδιο  εισάγεται σήμερα στη Βουλή και ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος τη Δευτέρα.

Σήμερα Παρασκευή, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, Σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων συγκεντρώνονται στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. Στις 12 το μεσημέρι καλείτο ΜΕΤΑ  στην οδό Κοραή και Πανεπιστημίου ενώ το ΠΑΜΕ έχει συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 12μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Λαύριο στις 11π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Στη Λαμία το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, και σωματεία καλούν σε  συλλαλητήριο στην πλ. Πάρκου στις 6.30 το απόγευμα ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από τη ΛΑΡΚΟ  κατά την αλλαγή της βάρδιας. Νέα συγκέντρωση διαμαρτυριας προγραμματίζεται για την Δευτέρα το απόγευμα στις 6.30 στην πλ. Πάρκου

Στο κάλεσμα του ΕΚΛ αναφέρεται:

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί  τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία που κήρυξε για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις καλούν επίσης, η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας και το σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ.

Στην Αττική ακινητοποιημένα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα Παρασκευή

  • Ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2&3)
  • Ακινητοποιημένο το Τραμ
  • Τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ)
  • Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά
  • Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.
  • Στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα, ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου, συμμετέχουν και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής διοργανώνεται δεύτερος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18.00, στο Σύνταγμα.

Την ίδια ημέρα, η ΑΔΕΔΥ θα κηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Επιπλέον, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (από τις 08.00 έως τις 11.00) για τη Δευτέρα και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας θα έχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment