Νίκος Στουπής: Φαινόμενα βίας είναι καταδικαστέα, η συμπαράσταση μας στον Αντιπεριφερειάρχη είναι δεδομένη

Καταδικάζει το επεισόδιο  της βιοπραγίας  που κατήγγειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Δημήτρης Κυρίτσης εναντίον  του   με δράστη το Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο,  ο  περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης  Η ΣΤΕΡΕΑ σε ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ,  Νίκος Στουπής.

Το κείμενο της δήλωσης του Νίκου Στουπή

Θλίψη και αποτροπιασμό δημιουργούν σε κάθε πολίτη της Στερεάς τα όσα κατήγγειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κυρίτσης για βιαιοπραγία που υπέστηκε από δήμαρχο της περιοχής, ο οποίος μάλιστα δεν αισθάνθηκε στοιχειωδώς την ανάγκη να αντικρούσει δημόσια τις προβαλλόμενες για το γεγονός απόψεις.

Είναι προφανές – αν μάλιστα πρόκειται για πολιτικού χαρακτήρα αυτοδιοικητικές αντιθέσεις και όχι προσωπικές – ότι είναι παράλογη η συγκεκριμένη επιλογή όσον αφορά την μορφή επίλυσής τους, εκτός τόπου και εκτός χρόνου, αφού επιλέχθηκε το «σκοτάδι» και μια κοινωνική εκδήλωση για να «λυθούν» (;), και αναίτιες αφού είναι απόλυτα διακριτός ο ρόλος ανάμεσα στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης.

Φαινόμενα βίας -λεκτικής ή και σωματικής – είναι σαφώς καταδικαστέα. Δεν συνάδουν με την δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία της κοινωνίας μας . Απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών το ήδη τρωθέν κύρος του πολιτικού μας συστήματος. Διευκολύνουν ακραίες φασιστικές αντιλήψεις να εδραιώνονται στην κοινωνία.

Ως εκ τούτου η συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη , όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης, θεωρείτε δεδομένη.

ΛΑΜΙΑ 05/02/201

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment