Διαψεύδουν το δημοσίευμα για λουκέτο στην Ογκολογική κλινική ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας και η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ

Διαψεύδει το δημοσίευμα διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης  για ” Οριστικό Λουκέτο στην Ογκολογική Κλινική” ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Παναγιώτης Ζυγούρης. Μάλιστα  ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο μέσο συστηματικά καταφέρεται  καταφέρεται κατά  του ΓΝ Λαμίας και ο ίδιος έχει γίνει στόχος ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων.

 Το δημοσίευμα διαψεύσει με ανακοίνωση της και ηΔιοίκηση της  5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς. Οπως αναφέρει  έχουν γίνει  έγκαιρα όλες οι ενέργειες για  την προκήρυξη της κενής θέσης του ογκολόγου γιατρού και έχουν ήδη κατατεθεί 6 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που προσωρινά μετακινήθηκε σε άλλα τμήματα θα επιστρέψει  στις θέσεις τους μετην ολοκλήρωση της διαδικασίας του διορισμού μόνιμου ογκολόγου στο αΝοσοκομείο Λαμίας και εξετάζεται  και η μετακίνηση Ιατρού Παθολόγου – Ογκολόγου από άλλο Νοσοκομείο της Περιφέρειας για  μερικές εβδομάδες.

 Παράλληλα  στην ανακοίνωση της  5ης ΥΠΕ επανέρχεται το θέμα της αντικατάστασης του Διοικητή του ΓΝΣ που ως γνωστόν  του έχει ζητηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  την οποία όμως ο ίδιος αρνείται να καταθέσει.

Να σημειωθεί ότι αύριο το μεσημέρι έχουν κληθεί στην 5η ΥΠΕ στη Λάρισα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Παν. Ζυγούρης και ο Υποδιοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κοινοποιηθεί  στον κ. Ζυγούρη η  αντικατάσταση  του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΝ ΛΑΜΙΑΣ

Για ακόμη μία φορά το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και ο Διοικητής του κ. Παναγιώτης Ζυγούρης έγιναν στόχος ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων. Ειδικότερα, διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης που συστηματικά καταφέρεται κατά του ΓΝ Λαμίας δημοσίευσε είδηση με τίτλο « Οριστικό λουκέτο στην Ογκολογική από Ζυγούρη ».

Για την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των συμπολιτών μας σας αναφέρουμε ότι:

1.Από την πλευρά της Διοίκησης του ΓΝ Λαμίας έχουν γίνει εγκαίρως όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη της Ογκολογικής κλινικής με ιατρό πάντα μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

2.Η προκήρυξη για την  στελέχωση της Ογκολογικής κλινικής με μόνιμο ιατρό Επιμ. Α΄ Ογκολογίας έχει ολοκληρωθεί με την επιβολή έξι υποψηφιοτήτων και ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

3.Αναφορικά με την προκήρυξη επικουρικού ιατρού ή « με μπλοκάκι » δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κανένα υποψήφιο.

4. Όσον αφορά τη δυνατότητα έκδοσης «εντέλλεστε» για την μετακίνηση Ογκολόγου από άλλο Νοσοκομείο ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας.

5.Το νοσηλευτικό προσωπικό που στελεχώνει την Ογκολογική κλινική και αποτελείται από πέντε (5) Νοσηλεύτριες δεν μετακινήθηκε σε κανένα άλλο τμήμα του Νοσοκομείου. Σε συνεννόηση με την Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ζητήθηκε να παραμείνουν στο τμήμα δύο (2) άτομα – όσο υπολειτουργεί η Ογκολογική κλινική – και τα υπόλοιπα τρία (3) άτομα να λάβουν αρχικά το υπόλοιπο κανονικών αδειών τους, ετών 2016-2017 και στην συνέχεια να προσφέρουν υπηρεσίες προσωρινά σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου. Με την ολοκλήρωση του διορισμού μόνιμου ιατρού Ογκολογίας, θα επιστρέψουν στην Ογκολογική κλινική για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία της.

 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΝ ΛΑΜΙΑΣ
Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 5ης ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ

Απάντηση σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, αναφορικά με την Ογκολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Η Διοίκηση της  5ης ΥΠΕ διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί κλεισίματος της Ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας έπειτα από τη διαγραφή του μοναδικού Ογκολόγου από το δυναμικό του, δεδομένου ότι:

• Στις 27 Νοέμβρη έληξε η προθεσμία της προκήρυξης της θέσης Επιμελητή Α’ Παθολογικής Ογκολογίας, για την οποία έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους έξη ενδιαφερόμενοι και  η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

• Με την αρ. Α2α/Γ.Π. 70020 Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε η πρόσληψη Επικουρικού Ιατρού ειδικότητας Παθολόγου – Ογκολόγου για διάστημα 36 μηνών για τις ανάγκες του Γ.Ν. Λαμίας η οποία είναι ενεργή και αναμένονται αιτήσεις ενδιαφερόμενων.

• Με την αρ. Γ.4β/Γ.Π. 80109 Απόφαση του Υπουργού Υγείας εγκρίθηκε η έναρξη διαδικασιών συνεργασίας του Νοσοκομείου Λαμίας με Ιατρό Παθολογίας – Ογκολογίας με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών, για διάστημα έως ένα έτος  και έως την ολοκλήρωση της πρόσληψης μόνιμου ή επικουρικού ιατρού Ογκολόγου. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα επαναδημοσιευτεί εντός των ημερών.

Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν μιλάμε για κλείσιμο της κλινικής αλλά για συντονισμένη προσπάθεια, επάνδρωσής  της για τη διασφάλιση της  λειτουργίας της. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις στην κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης έχουν να κάνουν αφενός στην ύπαρξη πολύ μικρού αριθμού Ιατρών Ειδικότητας Ογκολογίας αλλά και σε λάθος χειρισμούς της Διοίκησης  του Νοσοκομείου.

Δεδομένου ότι η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας   έχει ζητήσει την παραίτηση του Διοικητή  και είναι σε εξέλιξη η αντικατάστασή του, δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση τέτοιου τύπου ενεργειών,  όπως η διακοπή λειτουργίας της Ογκολογικής κλινικής.

Έχοντας ως μοναδικό μέλημά μας, την εξυπηρέτηση των ασθενών της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ εξετάζει και την μετακίνηση Ιατρού Παθολόγου – Ογκολόγου από άλλο Νοσοκομείο της Περιφέρειας, έστω για κάποιες μέρες τη βδομάδα και μέχρι την τελεσφόρηση μιας εκ των ανωτέρω προσλήψεων.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment