Εγκαινιάστηκε το «νέο σπίτι» της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων (βίντεο – φωτο)

Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου όπου θα στεγάζεται πια η Φιλαρμονική του Δήμου στην Οδό Υψηλάντου 17 στην Λαμία   πραγματοποιήθηκαν σε  μια λαμπρή τελετή το βράδυ της Τρίτης  παρουσία πλήθος κόσμου και των αρχών  της πόλης. 

Στα εγκαίνια  χοροστάτησε  ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος.

Συγκινημένος ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, εξεφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του για την παράδοση αυτού του σύγχρονου κτιρίου σε ένα μουσικό σύνολο που εξακολουθεί αφιλοκερδώς «να διαφημίζει τη Λαμία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης» 

«Όλοι εμείς  οι θαυμαστές της δεν έχουμε παρά να στηρίζουμε συνεχώς και επαρκώς το έργο της  ώστε να συνεχίσει να προσφέρει ανιδιοτελώς   μουσική , χαμόγελο και ομορφιά στις ζωές και τις ψυχές μας….» είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης .   

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕιδική αναφορά έκανε τον μαέστρο της Φιλαρμονικής και στις προσπάθειες του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Μάρκου Τσιτσία για να φτάσουμε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου.

H Δημοτική Φιλαρμονική της Λαμίας, είναι μια από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές της Ελλάδας. ΄Εχει να επιδείξει, από την ίδρυση της το 1895 έως σήμερα, ένα σημαντικό και πλούσιο έργο στον τομέα του πολιτισμού, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε πολλές θρησκευτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμμετέχοντας σε εθνικές εορτές και πραγματοποιώντας σημαντικές εμφανίσεις, όπως συναυλίες και παρελάσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Πριν ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 120 χρόνια της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας, ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης είχε δεσμευτεί  για την αναβάθμιση της Φιλαρμονικής   σε όργανα και στολές, κυρίως όμως για την άμεση μεταστέγαση της σε ένα νέο κτίριο. Ένα χρόνο μετά η δέσμευση του Δημάρχου είναι πλέον μια  πραγματικότητα .  κτίριοαντάξιο της ιστορίας και των προοπτικών της  Φιλαρμονικής για τις επόμενες δεκαετίες. 

Όλη αυτή η «αλλαγή» σε νέο χώρο και με νέες στολές και μουσικά όργανά έγινε χάρη στις χορηγίες συμπολιτών μας και επιχειρήσεων αλλά και χρήματα του Δήμου .

Τα Ελληνικά Πετρέλαια., το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας, το  « easy market « του κου Γιώργου Μίγα , η Μονόγραμμα ΑΕ, ΤΟ Κοσμηματοπωλείο του Φώτη Νικολάου, το «Κλειδί» και ο Ιατρός Μικροβιολόγος Πετρόπουλος Κωνσταντίνος  ήταν οι χορηγοί που βοήθησαν στην ανακαίνιση του νέου κτιρίου.

«20 χρόνια στο υπόγειο τα παιδιά αυτά κατέθεσαν ψυχή, πιστεύω σε αυτούς τους ανθρώπους και τώρα με αυτόν τον χώρο θα πάρουν φτερά», είπε από την πλευρά του ο μαέστρος της Φιλαρμονικής, Δημήτρης Μαντάς. Η τελετή των εγκαινίων έκλεισε  με την φιλαρμονική να παίζει παλιά αγαπημένα τραγούδια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment