‘Εκλεισε το ξενοδοχείο «ΘΕΡΜΑΙ Πλατυστόμου» λόγω οικονομικών δυσκολιών

Τέλος εποχής για  το ξενοδοχείο ΘΕΡΜΑΙ Πλατυστόμου. Ο ιδιοκτήτης του κ. Στραγάλης ανακοίνωσε στο προσωπικό το μεσημέρι της Τρίτης ότι λόγω της παρατεταμένης δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αναγκάζεται να το κλείσει.

Αίτηση κατέθεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Μακρακώμης    προκειμένου να συζητηθεί  σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα που προέκυψε με την διακοπή της λειτουργίας  των λουτρων  Πλατυστόμου λόγω οικονομικών δυσκολιών του μισθωτή-διαχειριστή. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν πλήγμα στην τοπική οικονομία  και την εικόνα του Δήμου την εξέλιξη  που θα έχει ως συνεπακόλουθο την απώλεια θέσεων εργασίας συμπολιτών.

Στην απάντηση του  ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου  επισημαίνει:

Όπως όλοι πληροφορηθήκαμε και έγινε γνωστό, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 ο μέχρι πρότινος μισθωτής – διαχειριστής του ξενοδοχείου ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ, ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι παύει τις εργασίες του, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μακρακώμης ενημερώνει ότι ήταν σε γνώση της η εξέλιξη αυτή ως ενδεχόμενο λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι από πλευράς μας έγινε ότι ήταν πολιτικά και υπηρεσιακά δυνατό (επαφές με υπηρεσίες, ρύθμιση χρεών κτλ) για να στηρίξουμε την επιχείρηση ώστε να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη καθώς και την επιλογή της το εργατικό προσωπικό να είναι από την περιοχή. Δυστυχώς για όλους μας οι προσπάθειες αυτές φαίνεται ότι δεν απέδωσαν και βάρυναν τα οικονομικά της στοιχεία.

Δηλώνουμε ότι ήμασταν και θα είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε προσπάθεια επαναλειτουργίας της επιχείρησης και της προστασίας των εργαζομένων και για αυτό το λόγο στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί θέμα προς συζήτηση ώστε να υπάρξει ενημέρωση και προτάσεις προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της επιχείρησης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΘΥΜΙΟΣ

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. Χριστ

    Ας προσεχατε…. Όταν το καλοκαίρι θέλατε 13€ για την εξωτερική πισίνα +4€ για τον καφέ, ήταν καλά….(τις τιμές μου ανακοίνωσε υπάλληλος τηλεφωνικώς, τον Ιούλιο ) Κρίμα για τους υπαλλήλους σας όμως που θα μείνουν άνεργοι…. Όσο για τον ιδιοκτήτη, ας το λειτουργούσε πιο οικονομικά….

Leave a comment