ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Εβδομάδα δράσεων για να μην περάσουν τα προαπαιτούμενα και ο αντιαπεργιακός νόμος

Εβδομάδα δράσεων, κλιμάκωσης και απεργίας την Δευτέρα 15 Γενάρη

Να μην περάσουν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης και ο αντιαπεργιακός νόμος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σε πλήρη συμφωνία με τους «δανειστές», ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της 3ης αξιολόγησης και όποιας ακόμη έπεται, κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Προαπαιτούμενα που περιλαμβάνουν το συνδικαλιστικό νόμο και του δικαιώματος στην απεργία, τις συγχωνεύσεις και τον αυτοματοποιημένο τρόπο που θα γίνονται, την αλλαγή στον νόμο 1566 και τον ορισμό της υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο για 30 ώρες περιγράφοντας τις «εργασίες» που θα διεκπεραιώνουν οι εκπαιδευτικοί, (συμπεριλαμβανομένης και της αξιολογησης), με την αξιολόγηση να συμπεριλαμβάνεται και έπονται και άλλα.

Σε συνδυασμό με την πρόταση του υπουργείου για την αναμοριοδότηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και τον ήδη αποφασισμένο αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμημάτων κατεύθυνσης, επιλογής, τομέων και ειδικοτήτων, τη λειτουργία του «Νέου Λυκείου» και τις αλλαγές στα ΕΠΑΛ, αλλά και τις αλλαγές στις αναθέσεις και την αναμενόμενη αύξηση ωραρίου, το τοπίο στην εκπαίδευση δεν είναι θολό, αλλά μουντό και μαύρο.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι στο στόχαστρό τους βρίσκεται ο συνδικαλιστικός νόμος, στο στόχαστρό τους βρίσκονται τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Ένα αποδυναμωμένο συνδικαλιστικό κίνημα αφήνει κάθε εργαζόμενο να γίνει βορά και θύμα στα δόντια των κυβερνώντων, των ευρωπαϊκών «εταίρων» τους και του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες χάνονται, τα δημοκρατικά δικαιώματα χτυπιούνται, τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εξαφανίζονται, οι συντάξεις και οι μισθοί εξαϋλώνονται, η παιδεία «βομβαρδίζεται» και μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα δεν πρέπει κανείς να χρειαστεί υγειονομική περίθαλψη και τα νοσοκομεία της εγκατάλειψης. Συνεχίζουν, όμως, οι περίφημοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, διασώζονται ακόμα οι τράπεζες ως «πυλώνες» του συστήματος, οι αποκρατικοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις του εθνικού πλούτου και η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας».

Το συνδικαλιστικό κίνημα και ο λαός πρέπει να απαντήσουν ενωτικά και αποφασιστικά. 

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση 

Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση που επιβάλουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ

  • Συμμετέχουμε ενεργά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/1/2018, ημέρα έναρξης της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
  • Απεργούμε τη Δευτέρα 15/1/2018 συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουμε ενεργά στις συγκεντρώσεις της ίδιας ημέρας.
  • Προγραμματίζουμε τη δράση μας συμμετέχοντας στη ΓΣ της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 17/1/2018 ενόψει της ΓΣ συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 20/1/2018.
  • Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Δημήτρης Προύσαλης               Γεώργιος Ζάχος

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment