Η Κοινωνική Συμμαχία για την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου στη Μητρόπολη Φθιώτιδας για ανέγερση Μουσείου

Τους λόγους για τους οποίους υπερψήφισαν την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου στη Μητρόπολη Φθιώτιδας για ανέγερση εκκλησιαστικού Μουσείου και τις ενέργειες  που έκαναν  ως προηγούμενη  δημοτική αρχή για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου από χώρο πρασίνου, εξηγεί με ανακοίνωση της η Κοινωνική Συμμαχία του Γιώργου Κοτρωνιά.

Να σημειωσουμε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την πρόταση δωρεάς ακινήτου του Δήμου εκτ. 1.290,5 τ.μ.  πλησίον του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως στη Νέα Αμπλιανη υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, οι σύμβουλοι της Κοινωνικής Συμμαχίας και ο Γιώργος Σαγιλας, Καταψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πολιτών για τη Λαμία, Λαϊκή Συσπείρωση και Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας.

Δείτε την ανακοίνωση της Κοινωνικής Συμμαχίας

Με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου,
ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης του Δημοτικού οικοπέδου για την
ανέγερση του μουσείου τον κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
Η ευτυχής προχθεσινή κατάληξη είναι το τελευταίο στάδιο των ακόλουθων
ενεργειών που κάναμε ως δημοτική αρχή τα προηγούμενα χρόνια,
συγκεκριμένα: Το μουσείο δεν μπορούσε να κατασκευαστεί γιατί το οικόπεδο
απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως ήταν χαρακτηρισμένο
ως χώρος πρασίνου.

Τι κάναμε λοιπόν ώστε και το πράσινο να μη θιγεί και να ανεγερθεί το μουσείο για λόγους λειτουργικούς, δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο.

Με τροποποίηση του σχεδίου πόλεως κάναμε αντιμετάθεση ενός χώρου
προορισμένου για παιδικό σταθμό που βρισκόταν λίγο πιο κάτω, με τον χώρο
πρασίνου, ώστε να διατηρηθεί το ισοζύγιο και ακολούθως μοιράσαμε το
οικόπεδο χωρίζοντάς το στο μέσον με ένα πεζόδρομο, ώστε πλέον να είναι
δυνατή και η παραχώρηση του οικοπέδου για ανέγερση κτηρίου, αλλά και η
προβλεπόμενη ανέγερση του παιδικού σταθμού.

Αξίζει να τονιστεί ότι δεν θίξαμε το ισοζύγιο γης αφού ο χώρος πρασίνου δεν μειώθηκε, αλλά απλά μεταφέρθηκε αυτούσιος λίγο πιο κάτω. Την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Λαμίας πήρε και τυπικά, με μεγάλη πλειοψηφία, την απόφαση της παραχώρησης του οικοπέδου που ουσιαστικά δημιουργήσαμε εκ του μηδενός απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Ο Δήμος Λαμιέων διαχρονικά συμπαρίσταται στις πρωτοβουλίες του Μητροπολίτη μας και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, έχοντας παραχωρήσει οικόπεδο για την ανέγερση του πνευματικού κέντρου, καθορίζοντας ειδικούς όρους δόμησης προς τούτο και παραχωρώντας πλέον το οικόπεδο για  την κατασκευή του μουσείου των κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία και Δήμος έχουν κοινό σκοπό, απευθύνονται στην ίδια κοινωνία, εργάζονται για τους ίδιους ανθρώπους και είναι ευλογία όταν συμπορεύονται και συνεργάζονται για την πραγματοποίηση καλών έργων. Με την ευκαιρία και της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ.Νικολάου, όλος ο συνδυασμός μας «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» Του εύχεται μακροημέρευση και συνέχιση της εμπνευσμένης του Ποιμαντορίας προς όφελος των πιστών και της κοινωνίας.

                      ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment