«Θερμή υποδοχή» του Αλέξη Τσίπρα από τα συνδικάτα στη Λαμία (φωτο)

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λαμίας λίγο πριν την ομιλία του Αλεξη Τσίπρα με την οποία έκλεισαν οι εργασίες του  Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Στερεά Ελλάδα που συνδιοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την Περιφέρεια .

 Κλειστοί ήταν πολλοί δρόμοι   και ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν    να προσεγγίσουν το Δημοτικό Θέατρο  εκεί που θα γινόταν  η ομιλία του πρωθυπουργού αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένοι  στο δρόμο  μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο.

DSC_0358

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαν καλέσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Φθιώτιδας, το συνδικάτο οικοδόμων, το συντονιστικό μπλόκο αγροτικών συλλόγων Ανθήλης, το Συνδικάτο Μετάλλου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, οι απολυμένοι συμβασιούχοι καθαριότητας στο Δήμο Λαμίας και τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

Ειδικά από την ΛΑΡΚΟ τόσο από τη Λάρυμνα όσο και την Ευβοια  εργαζόμενοι ήρθαν στη Λαμία με πούλμαν  με σκοπό να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό,  αγωνιώντας για τα σχέδια περικοπών της παραγωγής και διαθεσιμοτήτων που τους ανακοίνωσε η Διοίκηση της εταιρείας.  Οι Πρόεδροι των συνδικάτων της ΛΑΡΚΟ κατάφεραν τελικά  να συναντηθούν  με τον Πρωθυπουργό . ΄Οπως δήλωσαν στο τέλος της συνάντησης δεν πήραν συγκεκριμένες δεσμεύσεις αλλά εξέφρασαν συγκρατημένη  ικανοποίηση από τη σύσκεψη.  Ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σκοπευει να πάρει μέτρα για την αναδιάρθρωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΛΑΡΚΟ  αλλά πριν αποφασιστεί οτιδήποτε θα προηγηθεί μαζί τους διαβούλευση. 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ  μετά την συνάντηση των προέδρων των σωματείων με τον πρωθυπουργό αποχώρησαν από την πορεία με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσαρέσκεια  από τα υπόλοιπα σωματεία για την αποδυνάμωση της συγκέντρωσης .  Στη συνέχεια αποχώρησαν και τα υπόλοιπα σωματεία  μετά από δύο ώρες διαμαρτυρίας μπροστά από τα ματ καταγγέλλοντας την  αστυνομοκρατία απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση.

Δείτε εικόνες από την «θερμή υποδοχή» του Πρωθυπουργού από τα συνδικάτα στη Λαμία

 

DSC_0379DSC_0376DSC_0375DSC_0362DSC_0361DSC_0359

DSC_0389

 

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment