Κάλεσμα σε αντιφασιστική αντιρατσιστική εκδήλωση στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες (Σάββατο 3/9)

Σε αντιφασιστική- αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες καλεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας το Σάββατο 3/9 ώρα 4.00 μμ.

Την ίδια μέρα η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής  έχει προγραμματίσει συγκέντρωση -φιέστα  με ομιλητή το Μιχαλολιάκο στον ιστορικό χώρο  των Θερμοπυλών.

Το θέμα έφερε στη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων την περασμένη Τετάρτη η κ. Μαρία Αντωνίου- Σιούτα  εκπρόσωπος της «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» ζητώντας από το Δήμο Λαμίας να πάρει θέση και να καταδικάσει τη νε0-ναζιστική σύναξη στις Θερμοπύλες δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Η δημοτική αρχή αν και εξέφρασε τον προβληματισμό της αρνήθηκε να πάρει θέση με τη δικαιολογία ότι η ευθύνη για τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης Λαμίας στους πολίτες και φορείς της Φθιώτιδας

Τον τελευταίο καιρό, έχει  δημιουργηθεί ένα νοσηρό κλίμα στο θέμα του προσφυγικού. Με τους  τρομοκρατικούς  μηχανισμούς του κράτους , τις  εκκενώσεις των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη,  την  επίθεση με γκαζάκια στην κατάληψη στέγης προσφύγων στην οδό Νοταρά 26 στην Αθήνα.  

Την αλλαγή της «φιλικής», αρχικά,  στάσης των κυρίαρχων ΜΜΕ και κράτους  προς τα κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, η οποία κατέληξε σε  αδιάκοπη συκοφάντησή τους, τα φασιστοειδή αισθάνονται ότι μπορούν να κινηθούν ελεύθερα.

Από το καλοκαίρι και μετά, με αφορμή την έλευση των προσφύγων στη χώρα και σε αντιπαράθεση με το μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης, γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί ξανά ο ρατσιστικός, ο σεξιστικός και ο φασιστικός λόγος στην κοινωνία.  Η προσπάθεια αυτή γίνεται με διάφορους τρόπους και αφορμές και έχει ποικίλες στοχεύσεις.

Αυτή την περίοδο στην Αθήνα η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση και την ίδια στιγμή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, οι ένοχοι για τις εκατοντάδες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, αγωνιστές της αριστεράς και μετανάστες, έχουν το θράσος να έρχονται στις Θερμοπύλες για μια συγκέντρωση μίσους και ρατσισμού. Το δόγμα τους, για μια Ελλάδα της Ορθοδοξίας και όχι του Ισλάμ, πέφτει στο κενό, διοργανώνοντας… αρχαιοελληνικές φιέστες.

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας, η πραγματική απάντηση είναι η ενίσχυση της αλληλεγγύης και των δομών της. Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των προσφύγων, επιμένουμε στον πολιτισμό της αλληλεγγύης κόντρα στη βαρβαρότητα του ρατσισμού. Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία να απομονώσει τέτοιες πρακτικές και να τις οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Καλούμε όλες και όλους άτομα και συλλογικότητες σε αντιφασιστική αντιρατσιστική εκδήλωση το Σάββατο 3/9/2016,  στις 4 μμ,  στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες .

Το κίνημα στο δρόμο πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση.

Θα ζήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια σε ρατσιστικές αντιλήψεις και νεοναζιστικές συγκεντρώσεις!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment