Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων στη ΝΕΟ Αθηνών- Λαμίας στις Θερμοπύλες

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το απόγευμα  πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες   κλείνοντας τη Εθνικό όδό για μια ώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης τους.
Συγκεκριμένα περίπου 100 Σύριοι και Ιρακινοί που μετακινήθηκαν πρόσφατα από τα νησιά του Αιγαίου στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων όπου ήδη φιλοξενούνται 350 άτομα, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία  με κατάληψη του οδοστρωματος. Αρχικά  έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό και στη συνέχεια την νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Θερμοπυλών ζητώνας να τοποθετηθούν σε διαμερίσματα  ή ξενοδοχεία στην Αθήνα.

Σήμερα είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες για να διευθετηθούν ορισμένα από τα θέματα – ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν σε δύο κοντέινερ, διαφώνησαν και πάλι , με συνέπεια η αντιπροσωπεία της να αποχωρήσει από το κέντρο προσφύγων των Θερμοπυλών.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι πρόσφυγες κινήθηκαν στην εθνική οδό κλείνοντας αρχικά την παλιά χάραξη και στη συνέχεια στο ύψος των Θερμοπυλών τη νέα εθνική οδό λίγο πριν απο τις 6 το απόγευμα και για μία ώρα περίπου. Και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, μέχρις ότου η τροχαία διακόψει την κυκλοφορία και την εκτρέψει στην παλιά εθνική οδό. Λίγο πριν τις 7 οι πρόσφυγες αποχώρησαν.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment