«ΜΑΣ» ΤΕΙ Λαμίας: Κάλεσμα σε κινητοποίηση για δωρεάν συγγράμματα (Πέμπτη, 12 Οκτ.)

Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 12/10  ώρα 11 το πρωί στην πλατεία Πάρκου με αίτημα να δοθούν άμεσα  δωρεάν συγγραμματα σε όλους τους φοιτητες καλεί η παράταξη «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών» του ΤΕΙ Λαμίας.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Συναδέλφισσες–συνάδελφοι,

Μετά την ανακοίνωση του συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) που έλεγε ότι θα διακόψει τη διανομή πανεπιστημιακών  συγγραμμάτων, επειδή δεν τον έχει πληρώσει το υπουργείο, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5/10  από φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ μαζί με ένα τμήμα της φυσικοθεραπείας στον αντιπρόεδρο του Τ.Ε.Ι. κ.Στριμπάκο.

Αντί να πάρουμε απάντηση για τα βιβλία μας, μάθαμε ότι η κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια δεν παρέχει κονδύλια για έκτακτους καθηγητές και εργαστηριακό προσωπικό, με αποτέλεσμα το Τ.Ε.Ι. να τους προσλαμβάνει χρησιμοποιώντας τα εναπομείναντα αποθεματικά του. Άρα υπάρχει ο κίνδυνος τα επόμενα εξάμηνα να μην έχουμε καθηγητές και εργαστηριακούς βοηθούς.

Τα παραπάνω γεγονότα είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής μείωσης της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης ώστε να διευκολυνθεί η πορεία παράδοσής της στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτός είναι άλλωστε και ο κοινός στόχος της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Που ήδη  συμβαίνει σε όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας μας, και όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά μας δημιουργεί ακόμα περισσότερα! Όταν δεν τους συμφέρει δεν θα έχουμε βιβλία, καθηγητές, σίτιση, καθαριότητα κλπ.

Συνάδελφε, συμφοιτητή,

σε καλούμε να πάρεις θέση!

Η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι με τα συμφέροντα των φοιτητών, μας στερεί το βιβλίο, ένα εργαλείο που χωρίς αυτό δεν μπορούμε να έχουμε μια στοιχειώδη γνώση στο αντικείμενο που σπουδάζουμε, επίσης  υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους θεσμούς στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης να περικοπεί το ήδη πενιχρό στεγαστικό επίδομα που δίνεται κάθε χρόνο στους φοιτητές.

Να κόψουν το κεφάλι τους και να δοθούν όλα τα απαραίτητα επιστημονικά συγγράμματα άμεσα και δωρεάν!

 Ούτε που να το σκεφτούν να κόψουν το στεγαστικό επίδομα!

Τώρα να έρθουν οι καθηγητές, καμία χαμένη ώρα μαθημάτων

Σε κάθε σχολή να σημάνει συναγερμός!

    • Διεκδικούμε δωρεάν συγγράμματα για όλους, τα συγγράμματα να τυπώνονται στα πανεπιστημιακά εκδοτικά κέντρα με ευθύνη του κράτους.
    • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών!
    • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους που είναι από άλλες πόλεις και έχουν οικονομικά προβλήματα.
    • Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση.
    • Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές.

Γι αυτό καλούμε όλους τους σπουδαστές του ΤΕΙ την Πέμπτη 12 Οκτώβρίου στις 11:00 σε κινητοποίηση στην Πλατεία Πάρκου.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment