Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Φθιώτιδας – Δύο στα δύο για τον Μπαντούνα

Στο άκρως επιτυχημένο εγχείρημα των δύο αγώνων των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Ράλλυ Ασφάλτου και Χώματος της ΑΛΑΛ στο ίδιο διήμερο, ο Γιάννης Μπαντούνας και ο συνοδηγός του Κωνσταντίνος Σούκουλης με το κόκκινο MitsubishiEvoV/VI κέρδισαν το χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδος και διπλασίασαν τις νίκες τους σε ισάριθμους αγώνες φέτος.

Το πλήρωμα κινήθηκε συντηρητικά στην τελευταία Ειδική του αγώνα, στο δεύτερο πέρασμα από τη Δίβρη – στο οποίο τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε και πάλι ο Ιορδάνης Σερδερίδης με τον Frederic Miclotte και το Skoda Fabia R5. Ήταν τρία δευτερόλεπτα ταχύτεροι από τους Θέμη Χαλκιά και Λεωνίδα Μαχαίρα (Mitsubishi EvoΧ / C2/Ν4), όμως οι τελευταίοι εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση της γενικής με διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον Σερδερίδη.

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Γιώργος Κεχαγιάς-Βασίλης Μπασιούκας (Mitsubishi EvoΙΧ / C2/R4), Γιώργος Φιλιππίδης-«Huffy» (Mitsubishi EvoIX / C2/N4) και ο ταχύτατος Γιάννης Αναγνωστάκος, που κατέκτησε με την πλοήγηση του Χρήστου Μπακλωρή στο Citroen C2 GT της C5 τη νίκη στην κατηγορία F2! Εξίσου εντυπωσιακοί, κερδίζοντας ταχύτερα αυτοκίνητα, ήταν και οι νικητές της C6, Θεόδωρος Τσάκαλος και Δημήτρης Φαρακλιώτης (Toyota Yaris C6/A5) – που τερμάτισαν 8οι γενικής.

Στο μεταξύ, πριν από την τελευταία Ειδική του αγώνα εγκατέλειψαν, με μηχανικά προβλήματα, οι Γιώργος Ξενοκώστας-Λάζαρος Σκουλαριώτης (Mitsubishi EvoΙΙΙ / C2/Α8) και Γιώργος Ρήγας-Γιάννης Γεωργιάδης (Ford Escort RS2000 / C3/E11), ενώ μέσα στην Ειδική ένα αντίστοιχο πρόβλημα σταμάτησε τους Νίκο Παραπέρα-Δημήτρη Τσιγκόπουλο (Toyota Celica 1600 TA2 / C3/E11) και τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν.

Ατυχώς, ο αγώνας είχε συνολικά 12 εγκαταλείψεις, εκ των οποίων τέσσερις με εξόδους από το δρόμο- αλλά καμία από αυτές δεν είχε σοβαρές συνέπειες. Άλλα 8 πληρώματα στερήθηκαν τη σημαία του τερματισμού λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας θέλει να ευχαριστήσει τους αγωνιζόμενους που τίμησαν και τους δύο αγώνες, τους θεατές που βρέθηκαν στο ServicePark, στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίαςκαι φυσικά στο βουνό, καθώς και τους πολύτιμους υποστηρικτές του Ράλλυ Φθιώτιδος 2018. Οι δύο αγώνες δεν θα ήταν εφικτοί χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και φιλοξενία του Δήμου Λαμιέων, την πολύτιμη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς καιτις δυνάμεις του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, των όμορων Δήμων Δελφών και Μακρακώμης, και φυσικά των χορηγών -της αντιπροσωπείας και Serviceαυτοκινήτων «FordΝτουλάκης»,  της εταιρείας κατασκευών «Ntelis»και της«PontikasMarble»- και των υποστηρικτών «VentoCafé»,του νερού «Ιόλη» και των συστημάτων πλοήγησης MyTrack.

Γιάννης Μπαντούνας / 1ος γενικής (MitsubishiEvoV/VI / C2/A8)

«Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Οι Ειδικές ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, η οργάνωση δούλεψε πάρα πολύ για να τις φτιάξει μετά τις κακές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών. Όλα πήγαν για εμάς κατ’ ευχήν, κινηθήκαμε γρήγορα στην πρώτη Ειδική που μας ταίριαζε περισσότερο οδηγικά, φυλαχτήκαμε λίγο στη δεύτερη και όλα καλά.»

Θέμης Χαλκιάς / 2ος γενικής (MitsubishiEvoΧ / C2/Ν4)

«Πολύ όμορφος αγώνας. Μας έκανε το κέφι ο καιρός, και είμαστε ευτυχείς που ήρθαμε πίσω σώοι, και σε καλή θέση.»

Ιορδάνης Σερδερίδης / 3ος γενικής(SkodaFabiaR5 / C1/R5)

«Ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες μου σε χωμάτινη επιφάνεια. Απόλαυσα το αυτοκίνητο και ο πρώτος μου χωμάτινος αγώνας με αυτό ήταν αληθινά καλός. Οι Ειδικές είναι καλές, η οργάνωση είναι καλή, ο καιρός είναι καλός, οπότε ήταν ένα πολύ καλό διήμερο για μένα και το διασκέδασα πολύ. Ήταν επίσης μια καλή προπόνηση για μένα πριν το Ακρόπολις. Δεν ξέρω τους συμμετέχοντες ακόμα, αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα για μένα στο Ακρόπολις ήταν η 10η θέση το 2015 κι ελπίζω σε κάτι καλύτερο φέτος.»

Γιάννης Αναγνωστάκος / 1ος κατηγορίας F2(CitroenC2 GT / C5/R2B)

«Η ημέρα κύλησε μια χαρά. Στις πρώτες Ειδικές δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, αλλά παρουσιάστηκε ένα στη δεύτερη Δίβρη, στην τελευταία Ειδική – κάτι με το αμορτισέρ, που προκαλούσε αστάθεια ακόμα και στην ευθεία. Μιας και ήμασταν αρκετά μπροστά, είπαμε να πάμε για τον τερματισμό. Οδηγούσα για πρώτη φορά αυτό το [Citroen]C2, είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, δυνατό, και θεωρώ ότι αν πας καλά με αυτό το αυτοκίνητο μπορείς να είναι ψηλά στη γενική.»

Θεόδωρος Τσάκαλος / 1ος κατηγορίας C6 (ToyotaYarisC6/A5)

«Είχαμε κάποια προβληματάκια στο πρώτο σκέλος – στο δεύτερο πήγαμε καλύτερα, και βγήκε το αποτέλεσμα. Το καλό είναι ότι κράτησε ο καιρός, και το ευχαριστηθήκαμε.»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του διπλού Ράλλυ Φθιώτιδας εδώ

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment