Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση για το προσφυγικό στη Λαμία (φωτο)

 Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση  με θέμα «Εχθρός μας ο πόλεμος- Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τεταρτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. Την εκδήλωση οργάνωσαν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Φθιώτιδας.

 Ομιλητές  ήταν  ο Γιώργος Τσιάκαλος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής Α.Π.Θ. και  η Ντίνα Ρέππα, μέλος Συντονισμού για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό, Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων.

Οι ομιλητές  που  οι ίδιοι,  από την πρώτη στιγμή  έχουν βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών    στηρίζοντας τους  στα καθημερινά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους μίλησαν για την αξία της Αλληλεγγύης απέναντι στην βαρβαρότητα του πολέμου  και  τις πολιτικές των κλειστών συνόρων.

Αναπτύχτηκε ένας πλούσιος προβληματισμός  για τις αιτίες των προσφυγικών ροών, τα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια σε βάρος των λαών, τον πόλεμο στη Συρία, την Ευρώπη-φρούριο, τις  συνθήκες στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, τέθηκαν ερωτήματα για το ρόλο  των διάφορων Μ.Κ.Ο και ανταλλάχτηκαν εμπειρίες  από  τις δράσεις των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε  επίσης ένα μικρό ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τίτλο «Οι Αόρατοι: Πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας».

Δείτε φωτο από την εκδήλωση

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment