Νίκος Σταυρογιάννης: «Το αύριο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χτίζεται με ξεκάθαρες θέσεις»

Παρέμβαση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη  στη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη στην ακαδημαϊκή κοινότητα για τις  σχεδιαζόμενες αλλαγές  στο  χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές προβλέπουν  συγχωνεύσεις και συνενώσεις  ΑΕΙ και ΤΕΙ  ενώ οι συζητήσεις  θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τέλους του χρόνου. 

Με δήλωση του ο Δήμαρχος Λαμιέων  ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να ξεκαθαρίσει τη θέση του για ένα οριοθετημένο διάλογο και να δώσει τον απαραίτητο χρόνο να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και οι αναγκαίες συγκλίσεις.  Απαντώντας στα σενάρια που θέλουν  συγχώνευση του ΤΕΙ Στερεάς  με το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας με μεταφορά της έδρας σε Λάρισα  ή Βόλο, ο κ. Σταυρογιάννης ξεκαθαρίζει πως   σαν Δήμος «υπερασπιζόμαστε  αποφασιστικά την ύπαρξη και τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής Θετικών Επιστημών στην πόλη μας αλλά και του ΤΕΙ Στερεάς «.

Το κείμενο της δήλωσης:

Οι παρεμβάσεις του Δήμου Λαμιέων αλλά και οι προσωπικές μου, δεν είναι ευκαιριακές ούτε επικοινωνιακού χαρακτήρα, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε ζητήματα παιδείας που μας απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα.

Παρακολουθούμε με προσοχή τις συζητήσεις γύρω από διάφορους σχεδιασμούς και παρεμβαίνουμε έστω και αν δεν έχουμε ακόμη επίσημη ενημέρωση στην εξέλιξη αυτής της συζήτησης που αφορά τα Πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στη Λαμία στα πλαίσια ενός νέου σχεδίου. Θεωρούμε την κινητικότητα αυτή μια μοναδική ευκαιρία για την αποκατάσταση της αδικίας που έχει γίνει στο παρελθόν, και την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Υπερασπιζόμαστε όμως αποφασιστικά την ύπαρξη και τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής Θετικών Επιστημών στην πόλη μας. Υποστηρίζουμε δε εμπράκτως κάθε ενίσχυσή της και φυσικά την επέκτασή της και σε άλλα επιστημονικά πεδία που αντιστοιχούν στο περιεχόμενό της.

Το ίδιο αποφασιστικά υπερασπιζόμαστε και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που πρέπει να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία του προσαρμοζόμενο στις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτή την προοπτική απευθυνόμαστε στον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει τη θέση του για ένα οριοθετημένο διάλογο και να δώσει τον κατάλληλο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και οι αναγκαίες συγκλίσεις. Tέλος, να επιλύσει άμεσα τα όποια λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment