Ξεκινούν οι αιτήσεις για δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λαμίας

Ο Δήμος Λαμιέων, στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, προχώρησε μετά από απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Πράξης «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαμιέων».

Δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι άτομα ή νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο Λαμιέων και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών 3ων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα και είδη  παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής και κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης, παιχνίδια, βιβλία, cd – dvd κ.α.

Βασική προϋπόθεση ένταξης είναιοι ωφελούμενοι να ΜΗΝ είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (βάσει του  Οδηγού  «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών:  Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο»).

Η κατάθεση των αιτήσεων ξεκινάτη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017από τις 10:00π.μ. έως τις 14:00, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που βρίσκεται στην παλαιά Δημοτική Αγορά,Όθωνος και Αγ. Νικολάου, προσκομίζοντας τα παρακάτω  δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση- υπεύθυνη δήλωση,
 2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας,
 3. Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας από τον Δήμο,
 4. Άδεια παραμονής, εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς,
 5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης,
 6. Ε1 και Εκκαθαριστικό του φορολογικού έτους 2016,

7.Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από τη Δομή του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαμιέων,  με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας (διάσταση, μονογονεϊκότητα, πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης, συνθήκες αστεγίας, προβλήματα υγείας κλπ),

 1. Κάρτα Ανεργίας, εφόσον πρόκειται για ανέργους,
 2. Γνωμάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ, Α.Σ.Υ.Ε, Α.Ν.Υ.Ε) για το ποσοστό αναπηρίας, εφόσον υπάρχει,
 3. Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας, κατατεθειμένο στη ΔΟΥ,
 4. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών,
 5. Μια μικρή φωτογραφία του δικαιούχου.

Συμπληρωματικά: Αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης) εφόσον υπάρχει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2231351091 (από 9.00π.μ. έως 17.00).

thumbnail_Κοινωνικό Παντοπωλείο

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment