Οι μαθητές αντιμέτωποι με το ανάλγητο και άδικο πρόσωπο της εξουσίας

Με το ανάλγητο και άδικο πρόσωπο της εξουσίας ήρθαν αντιμέτωποι οι μαθητές της περιοχής μας που διεκδικούσαν το δίκαιο αίτημα τους να μην καταργηθούν τα τμήματα κατεύθυνσης στα Λύκεια Μοσχοχωρίου, Υπάτης και Νέου Μοναστηρίου στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Παρά τις διαβεβαιώσεις , την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων , τη συμπαράσταση γονιών, συμμαθητων, καθηγητών και Τ.Α, αλλά και  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  τους η φωνή τους δεν εισακούστηκε.  Οι μαθητές των οποίων τα τμήματα καταργούνται στα πλαίσια των μνημονιακών περικοπών στην παιδεία μπαίνουν πλέον σε μια  απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική ταλαιπωρία  για τη συνέχιση των σπουδών τους. 

Την αρνητική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  ανακοίνωσε, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης (2/11) ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Χρήστος Δημητρίου,  έξω από το γραφείο του που τελούσε υπό κατάληψη. 

Να σημειωθεί ότι από το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη εξω από το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που τελούσε υπό κατάληψη καθώς    ο Περιφερειακός Διευθυντής ζήτησε την επέμβαση του Εισαγγελέα και οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με την Αστυνομία  και χρειάστηκε να μπουν μπροστά οι καθηγητες για να εκτονωθεί η κατασταση.

 Εκδηλη ήταν η απογοήτευση  και η αγανάκτηση γονιών και μαθητών για την  άδικη απόφαση που  καταφέρονταν  κατά του κ. Δημητρίου  λέγοντας πως εξαπατήθηκαν και ζητώντας την παραίτηση του. Παρά το τελεσίγραφο του Υπουργείπου Παιδείας πάντως,  δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η  απόφαση να   εξαιρεθούν από το λουκέτο τα δύο τμήματα των Λυκείων της Δεσφίνας και αυτό του Ευπαλίου στη Φωκίδα . Αυτή η  εξαίρεση σε σύνολο 8 τμημάτων σε όλη τη Στερεά που καταργούνται, αποδόθηκε  σε πολιτικές πιέσεις παρά σε παιδαγωγικά κριτήρια    και  αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα διαμαρτυριών και αναστάτωσης στη μαθητική κοινότητα.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των μαθητών ενάντια στις καταργήσεις των τμημάτων κατεύθυνσης

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment