Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς στη Λιβαδειά την Τετάρτη

Στην συνεδρίαση της ΠΕΔ στη Λιβαδειά θα παρευρεθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 16.00 ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο Υπουργός  Εσωτερικών θα ενημερώσει τους αυτοδιοικητικούς της Στερεάς Ελλάδας  για τις αλλαγές που προωθούνται από την Κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο της ΤΑ, όπως το θέμα της απλής αναλογικής και της χρηματοδότησης των Δήμων.

 Παράλληλα ο Υπουργός θα ακούσει όλα τα θέματα που απασχολούν τους Δήμους της Περιφέρειας . Εκείνο που αναμένεται να συζητηθεί ιδιαίτερα είναι ο τρόπος κατανομής του κονδυλίου των 8 εκ. ευρώ  μέσω της Περιφέρειας στους Δήμους της Στερεάς για την επόμενη τριετία για την συντήρηση αγροτικών δρόμων.

Το θέμα συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς στη Λαμία.  Από όλες τις πλευρές  διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για τις μεγάλες  ανάγκες της  Περιφέρειας σε έργα αγροτικής οδοποιίας χωρίς να βρεθεί κοινά αποδεκτός τρόπος κατανομής των κονδυλίων μεταξύ των Δήμων.  Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η παραπομπή του θέματος στην επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΠΕΔ η οποία θα φέρει σχετική γνωμοδότηση στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης θα είναι επίσης ο κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδηλωση που οργανώνει η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας  με θέμα τις θεσμικές αλλαγές στη Αυτοδιοίκηση την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment