Παρέμβαση του Θανάση Μιχελή για την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες

    Επιστολή προς τον  Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης  Γιάννη Δραγασάκη απέστειλε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής ζητώντας την επαναπρόσληψη στις συστημικές Τράπεζες ολων των πρώην εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες μεταξύ των οποίων και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας που είναι σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Το κείμενο της επιστολής:

            Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε

            Γνωστό σας είναι το πρόβλημα των πρώην εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες που έκλεισαν, μεταξύ αυτών και αυτή της Λαμίας.

            Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενοι αριθμούν περί τους 270 συνολικά. Από αυτούς ένας αριθμός περί τους 100, αφού αποδέχθηκαν την απόλυσή τους, προσλήφθηκαν αμέσως από εταιρεία που ανέλαβε την οικονομική εκκαθάριση των εν λόγω τραπεζών. Εν ολίγοις συνέχισαν την εργασία τους. Οι υπόλοιποι παραμένουν άνεργοι επί σειρά ετών.

            Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι 4 συστημικές τράπεζες θα επαναπροσλάβουν αριθμό εργαζομένων από αυτούς. Επιλέχθηκε να προσλάβουν τους ήδη εργαζόμενους στην εταιρεία εκκαθάρισης. Επιλογή τουλάχιστο άστοχη, εάν όχι μεθοδευμένη. Το γεγονός αυτό έφερε σε απόγνωση και πλήρη αγανάκτηση τους, επί σειρά ετών, άνεργους συναδέλφους τους.

Δεδομένου ότι οι εναπομείναντες άνεργοι δεν ξεπερνούν τους 150, φρονώ ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια πρόσληψης και αυτών.

Σε κάθε περίπτωση προτείνω την πρόσληψή τους με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

                                                                                                Με εκτίμηση

                                                                                          Θανάσης Μιχελής

                                                                                    Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment