Περιοδεία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας οικοδόμων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Φθιώτιδας

Περιοδεία στις περιοχές της Φθιώτιδας, που χτυπήθηκαν από το σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ,θα πραγματοποιήσουν αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Συνδικάτου Οικοδόμων του νομού Φθιώτιδας , το Σάββατο 17 Αυγούστου, στις 10.00 το πρωί.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων διεκδικεί και προβάλλει την πρόταση για δημιουργία «ενός ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού φορέα κατασκευών που θα διασφαλίσει επαρκείς και ασφαλείας κατοικίες για το λαό». Σε ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τους σεισμούς στην περιοχή της Αμφίκλειας. Τονίζει ότι «ο σεισμός στην Αμφίκλεια μας υπενθυμίζει με τον πιο οξυμένο τρόπο το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης. Μεγάλος αριθμός κτιρίων όπως σχολεία, νοσοκομεία, κατοικίες, εργατικοί χώροι βρίσκονται εκτός αντισεισμικών προδιαγραφών ασφαλείας». Καταγγέλλει τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πως έχουν αφήσει απροστάτευτο το λαό απέναντι στα φυσικά φαινόμενα καθώς, «οι κυβερνήσεις αυτές εφαρμόζουν μια εγκληματική πολιτική, που αντιμετωπίζει την αντισεισμική προστασία με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς, με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι με τις ανάγκες τις λαϊκής οικογένειας».
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει πως η αντισεισμική θωράκιση αποτελεί «σημαντικό έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας» και υπογραμμίζει ότι «σε περίοδο κρίσης και μεγάλης ανεργίας στο χώρο των κατασκευών, με σωστή και σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος μπορούσαν να εργαστούν χιλιάδες εργαζόμενοι στις κατασκευές».

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment