Πιλοτικό πρόγραμμα συνδέσεων με φυσικό αέριο σε 200 κτίρια στη Λαμία

Ξεκίνησε και στη Λαμία το πιλοτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) για την παροχή Φυσικού Αερίου στο υφιστάμενο δίκτυο σε 200 επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια.

Να σημειωθεί ότι η σύνδεση προς το παρόν δεν είναι εφικτή για όλα   τα νοικοκυριά.   Η επέκτασή του φυσικού αερίου  σε όλη την πόλη, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί  τα επόμενα δύο χρόνια .

Η πολυαναμενόμενη πιλοτική εφαρμογή ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου από το ΔΑΚ Λαμίας, ένα χώρο ιδιαίτερα ενεργοβόρο, για τον οποίο η χρήση φυσικού αερίου θα αποτελέσει μία σημαντική οικονομική λύση.

Ακολούθησε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Έναρξη Τροφοδοσίας της πόλης της Λαμίας με φυσικό αέριο. 1η Φάση: Διαδικασίες για τη σύνδεση κτιρίων που βρίσκονται επί της όδευσης του ενεργού δικτύου»που συνδιοργάνωσαν Περιφέρεια Στερεάς, Δήμος Λαμιέων και ΔΕΔΑ στην αίθουσα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς.

Η Λαμία είναι η δεύτερη πόλη, μετά την Χαλκίδα, στην οποία υλοποιούνται πιλοτικά περίπου 200 συνδέσεις και μία από τις έξι όπου αναμένεται να συνδεθούν με το δίκτυο έως το τέλος του 2019. Πρόκειται ακόμη για την Θήβα, το Καρπενήσι, την Λειβαδιά και την Άμφισσα.

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του σταθμού της Λαμίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για την ανάγκη, αυτό το έργο, να επεκταθεί σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και να αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου στο οποίο θα συνδέεται κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση.

«Ξεκινήσαμε από την Χαλκίδα και περνάμε από τη Λαμία. Δεν σταματάμε εδώ. Αυτή είναι η αρχή μίας νέας διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας σε μία εποχή που έχει ευρωπαϊκά πρότυπα και μας τοποθετεί σε άλλο επίπεδο. Σήμερα προχωράμε ένα βήμα πιο πέρα στην επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ενός στόχου που μπορείς να τον πετύχεις μόνο όταν κάνεις συγκροτημένη και σοβαρή δουλειά. Όταν έχεις σχέδιο. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σχέδιο αλλά κυρίως ότι έχουμε και την ικανότητα να το υλοποιήσουμε.  Η μία και μοναδική δική μας υπόσχεση ήταν και είναι ότι όσο συνεννοούμαστε, όσο συμφωνούμε για τα καλά που πρέπει να γίνουν σε αυτόν τον τόπο, θα πηγαίνουμε μπροστά. Το «μπροστά» είναι μονόδρομος» είπε ο κ.Μπακογιάννης στις δηλώσεις του.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment