Πολεμικό το κλίμα στο ΕΒΕ Φθιώτιδας, λίγο πριν τις εκλογές

 Στο κόκκινο η αντιπαράθεση μεταξύ των επικεφαλής των δυο συνδυασμών  15 ημέρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών στο ΕΒΕ Φθιώτιδας, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ” Ανανεωτικής Κίνησης”   Θανάσης Κυρίτσης, υπέβαλε ένσταση κατά της συμμετοχής του επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης και νυν προέδρου του Επιμελητηρίου Αλέκου Διαμαντάρα με το αιτιολογικό ότι   έχει σε βάρος του αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία. Η ένσταση απορρίφθηκε ομόφωνα από την πενταμελή εκλογική επιτροπή,  πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο  υποψηφίων προέδρων.

Ο Αλέκος  Διαμαντάρας , μετά την απόφαση της εκλογικής επιτροπής με  δελτίο τύπου του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Κίνηση Φθία”  κατηγορεί τον κ. Κυρίτση για λασπολογία και προσπάθεια αποκλεισμού του συνδυασμού του, αποφεύγοντας έτσι την πραγματική εκλογική  διαδικασία.

Άμεση  ήταν  η απάντηση του Θανάση Κυρίτση που χαρακτηρίζει εσφαλμένη την απόφαση της εκλογικής επιτροπής  να  μην  κριθεί έκπτωτος της υποψηφιότητας του ο κ. Διαμαντλαρας, παρά την αποστολή από τον ίδιο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας εγγράφου που επιβεβαιώνει την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Δείτε τις πολεμικές ανακοινώσεις των δύο συνδυασμών:

Η ανακοίνωση της Επιμελητηριακής Κίνησης «ΦΘΙΑ”

23435044_10214417850142967_603256884315147042_nΜία επαγγελματική διαφορά και ένα κενό στην νομική διαδικασία προσπάθησε αυτές τις μέρες να εκμεταλλευτεί ο συνδυασμός της “Ανανεωτικής” πορείας θέλοντας να αποκλείσει όλο τον συνδυασμό μας, αποφεύγοντας την πραγματική εκλογική διαδικασία και στερώντας την δυνατότητα να εκφραστεί το σώμα των συναδέλφων για τους εκπροσώπους του.

Όλα αυτά που αναφέρει ο κ. Κυρίτσης και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, τα ανέπτυξαν αναλυτικά κατά τη συζήτηση της Ένστασής τους ενώπιον της Εκλογικής Επιτροπής και απορρίφθηκαν πανηγυρικά και ομόφωνα (με ψήφους 5-0) από το μόνο αρμόδιο να κρίνει όργανο.

Δεν αφορά τα μέλη μας η ουσία της υπόθεσης. Αυτή θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, τα Δικαστήρια. Αυτό το κράτος είτε αρέσει στον κ. Κυρίτση είτε όχι, διέπεται από νόμους.

Θα επισημάνουμε μόνο ένα στοιχείο ενδεικτικό του ήθους και των προθέσεων της άλλης πλευράς.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, ΠΡΙΝ καν εκδοθεί η απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής, ο κ. Κυρίτσης και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του έσπευσαν να προβούν σε δηλώσεις στα κανάλια, επαναλαμβάνοντας τους αβάσιμους, όπως αποδείχθηκε με βάση την απόφαση, ισχυρισμούς τους.

Διερωτάται, λοιπόν, κανείς εύλογα: Γιατί βιάστηκαν να κάνουν δηλώσεις;

Μήπως η όποια κίνηση ήταν στοχευμένη και παράλληλη με το κλίμα λασπολογίας και φημών που έχουν εξαπολύσει από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας στο να πλήξουν το κύρος του Επικεφαλής;

Εμείς για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι ύστερα από τη χθεσινή συμπεριφορά του κ. Κυρίτση: ότι δεν σέβεται τα αρμόδια όργανα για την διεξαγωγή των εκλογών που ο ίδιος είχε προσφύγει καιδεν ξέρει να περιμένει τις αποφάσεις τους. Βιάζεται μάλλον να σπιλώσει τον πολιτικό του αντίπαλο με γκεμπελίστικες μεθόδους.

Η έλλειψη πεπραγμένων, τοποθετήσεων,προτάσεων, συμμετοχών στην προηγούμενη εξαετία και η έλλειψη ουσιαστικών θέσεων για το μέλλον του θεσμού προσπαθεί να συγκαλυφθεί μέσα από τέτοιου είδους μικροπολιτικές, που έχουν καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν του Επιμελητηρίου μας.

Αυτό είναι το νέο ήθος που θέλετε να εισφέρετε στο Επιμελητήριο κ. Κυρίτση;

Έτσι αντιλαμβάνεστε την «ανανεωτική πορεία» του Επιμελητηρίου μας;

Ευτυχώς τα μέλη του Επιμελητηρίου μας έχουν και κρίση και μνήμη…

Επιμελητηριακή Κίνηση ΦΘΙΑ

 Υποψήφιος Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Η ανακοίνωση της «Ανανεωτικής Κίνησης”

stis-ekloges-ebe-fthiotidas-sunduasmos-ananeotiki-poreia-ath-kuritsiΣτη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει την κοινωνία ολόκληρη και κυρίως τον επιχειρηματικό κόσμο, αυτό που πρωτίστως είναι αναγκαίο να επιτευχθεί για την περιοχή μας και το νομό Φθιώτιδας, είναι ο διαχωρισμός μας από παλιές και αποτυχημένες τακτικές, που αποδεδειγμένα πια δεν έχουν οδηγήσει πουθενά. Είναι αυτονόητο πως βασική αρχή σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι τόσο η βούληση όλων μας για αλλαγή όσο και η διαφάνεια.
Από τη θέση του υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κι έχοντας ήδη μακρά πείρα και συμμετοχή στη διοίκησή του, θα ήθελα να διαβεβαιώσω κάθε μέλος του πως έχει έρθει η στιγμή της αλλαγής, την οποία τόσο οι υποψήφιοι του συνδυασμού μου όσο κι εγώ προσωπικά μπορούμε να εξασφαλίσουμε αλλά και να εγγυηθούμε. Ο θεσμός του Επιμελητηρίου θα πρέπει πια να φύγει από την παθογενή εσωστρέφεια που τον χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια και με εξωστρεφή πια χαρακτήρα να γίνει το εργαλείο εκείνο που θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες κάθε μέλους του αλλά και στην τοπική μας κοινωνία ευρύτερα.
Ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος Αλέξανδρος Διαμαντάρας πέραν των άλλων καταδικαστικών αποφάσεων ποινικών δικαστηρίων, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για το αδίκημα της πλαστογραφίας που του στερεί τη δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Στην εκλογική επιτροπή που αποταθήκαμε με ένσταση μας, κρίθηκε ότι ο ανωτέρω αμετάκλητα καταδικασθείς Αλέξανδρος Διαμαντάρας δεν πρέπει να κριθεί έκπτωτος της υποψηφιότητας του, παρά την αποστολή από τον ίδιο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας στην εκλογική επιτροπή εγγράφου που επιβεβαιώνει την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.
Παρά την εσφαλμένη απόφαση της επιτροπής εμείς είμαστε εδώ να συνεχίσουμε τον τίμιο αγώνα μας.
Εμείς στο εξής δεν θα σταθούμε ούτε στις αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις που βαρύνουν τον επικεφαλής του έτερου συνδυασμού ούτε στη μέχρι τώρα αδιάφορη πορεία, που υπό την καθοδήγησή του, έχει καταστήσει το θεσμό ουσιαστικά ανενεργό. Άλλωστε δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών. Εκεί όμως που στεκόμαστε είναι το γεγονός πως το Επιμελητήριο της Φθιώτιδας πρέπει πια να αλλάξει σελίδα και να αποκτήσει τον χαρακτήρα και τον πρόεδρο που του αξίζει.

Σας καλούμε όλες και όλους να αγκαλιάσετε το όραμά μας και ταυτόχρονα να γίνετε συμμέτοχοι σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Αθανάσιος Η. Κυρίτσης
Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment