Στα “λευκά” η Φθιώτιδα – Ο χιονιάς έφτασε μέχρι τη Λαμία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης αλλά και τα ξημερώματα της Πέμπτης έφεραν χιονοπτώσεις στην Φθιώτιδα σε ορεινά και ημιορεινά. Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας ενεργούν στα σημεία όπου χρειάζεται καθαρισμός του οδοστρώματος ώστε να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται αλυσίδες!

Λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού και Ξυνιάδος του Δήμου Δομοκού, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 δεν θα λειτουργήσουν, από τις 8:00π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα “Αυτή την ώρα έχουμε πυκνή χιονόπτωση από την Ράχη Τυμφρηστού προς την Ευρυτανία. Στην περιοχή του Δομοκού στο Μπράλο, στο 51′ στην Αμφίκλεια, στην Αράχωβα προς το χιονοδρομικό. Η χιονόπτωση ξεκίνησε τα ξημερώματα αλλά δεν μας έπιασε απροετοίμαστους αφού τα μηχανήματα της περιφέρειας από τις 5.00 το πρωί ρίχνουν διαρκώς αλάτι δίνοντας μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Η χιονόπτωση ως τώρα είναι έντονη και σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο θα διατηρηθεί μέχρι και το μεσημέρι. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ώρες τα χιόνια να κατέβουν ακόμη πιο χαμηλά, φτάνοντας ακόμη και στην Λαμία μέχρι και το Σανατόριο”.

Στα λευκά «ξύπνησαν» το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου, όλα σχεδόν τα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα και με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργο Ζήσιμο, χιόνι πέφτει από τη νύχτα σε όλα τα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης, ενώ από το πρωί χιονίζει και στα ημιορεινά.

Στην Καστανιά το χιόνι έφτασε τους 5 πόντους, ενώ λιγότερος είναι ο χιονιάς στο Ελευθεροχώρι όπου η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια περίπου από τα 500-600μ και πάνω (π.χ. Δομοκός, Μπράλος). Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 3-7 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 4-10 βαθμούς.

Συννεφιασμένος θα παραμείνει ο καιρός και το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο και να φτάνει τους 13 βαθμούς.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment