Στον αέρα η ΛΑΡΚΟ και 1.000 εργαζόμενοι- Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…

 Στον αέρα βρίσκονται η ΛΑΡΚΟ και οι 1.000 εργαζόμενοί της σύμφωνα με επίσημη παραδοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ.  Σταθάκη- Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ
Το Φεβρουάριο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή της ΛΑΡΚΟ εις βάρος απόφασης με την οποία καλείται να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο κρατικές ενισχύσεις 136 εκατ. ευρώ.«Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση δημιουργεί ένα νέο τοπίο. Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά», είπε χθες ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε με τη συμμετοχή βουλευτών του Νομού Φθιώτιδας, Ευβοίας, δημάρχων και εκπροσώπων εργαζομένων, δείχνοντας πως το μέλλον της εταιρείας είναι αβέβαιο.

Η ανακοίνωση των σωματείων ΛΑΡΚΟ μετά τη σύσκεψη
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 
 Χθες  (29-03-2018), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΥΠΕΝ όλων των Σωματείων με τον Υπουργό κύριο ΣΤΑΘΑΚΗ. Οι εργαζόμενοι ζητούσαμε αυτή την συνάντηση για να πάρουμε σαφείς απαντήσεις για το μέλλον της εταιρίας βάσει της απόφασης που βγήκε την 1η Φεβρουαρίου 2018 , δηλαδή για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων.
 Ο Υπουργός μας είπε ότι χάσαμε τα δύο δικαστήρια από την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού,  η ΛΑΡΚΟ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κάτω από Δημόσιο έλεγχο και  είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά . Δηλαδή το σχέδιο τριχοτόμησης, η  εκκαθάριση εν λειτουργία ή ακόμα και ο ξαφνικός θάνατος. Οποιοδήποτε ενδεχόμενο σχέδιο  δεν περιλαμβάνει τους εργαζόμενους .
Ο Υπουργός κύριος ΣΤΑΘΑΚΗΣ δεν απαντούσε σε καμιά ερώτηση των Σωματείων ξεκάθαρα γιατί ακόμα και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει και δεν αποφασίζει κανένα σχέδιο βιωσιμότητας .
 
Οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια φωνάζουμε γι αυτό το θέμα, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση παρ΄ όλες τις δεσμεύσεις που έδινε αδιαφορεί για τη ΛΑΡΚΟ . Δηλ. εφάρμοσαν το ότι το τάξιμο δεν χαλάει το μοναστήρι.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ.
 
  Η εταιρία μπαίνει σε ελεύθερη πτώση και η μοναδική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και η Διοίκηση που είναι διορισμένη από αυτή . Εξακολουθεί ακόμη και τώρα να διορίζει Αντιπρόεδρο έμμισθο στο Δ.Σ. της εταιρίας , για να εξυπηρετήσει τα μελλοντικά άγνωστα σχέδια της κυβέρνησης.  Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση της εταιρίας έχουν σχέδιο και το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό από τους εργαζόμενους ώστε να πιαστούμε στον ύπνο και να μην αντιδράσουμε.
 
 Κομμάτι του σχεδίου αυτού είναι ο διορισμός του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ με μόνη αρμοδιότητα την εφαρμογή του business plan  με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας.
 
 Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα . 
 
 Την ΤΕΤΑΡΤΗ 11-04-2018 ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί Συντονιστικό όλων των Σωματείων στη Λάρυμνα, ώστε να προκηρύξουμε και να οργανώσουμε την
24ΩΡΗ ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
 
 
Υ.Γ.: Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές :
 
Από το ΣΥΡΙΖΑ: ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ Ι.
Από τη Ν.Δ: ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡ.
Από το ΛΑΟΣ: ΜΙΧΟΣ Ν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης  Εύβοιας : ΣΠΑΝΟΣ Φ.
Από τον ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ: ΚΑΖΑΣ Γ.
Από τον ΔΗΜΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ: Αντιδήμαρχος ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ Ι. – Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ΡΟΔΗΣ Λ.
Από τον ΔΗΜΟ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Αντιδήμαρχος ΜΑΤΡΑΚΑΣ Π. –
Από το Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρού: Ο Πρόεδρος ΓΚΙΚΑΣ Κ.
 Ζητάμε ΑΜΕΣΑ λύσεις για :
Την βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ
Την συνέχιση της λειτουργίας της κάτω από Δημόσιο Έλεγχο
Την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
Την διατήρηση όλων των κεκτημένων των εργαζομένων
 
                      Για τα Διοικητικά Συμβούλια
 
  ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :
 
 ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ.    (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)
ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  ΠΕΛΑΓΙΑ   (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment