Συνωστισμός υποψηφίων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Μετά την αποχώρηση του Κώστα Μπακογιάννη που οδεύει για υποψήφιος στο Δήμο Αθηνών φαίνονται να οριστικοποιούνται οι υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ήδη έχουν αρχίζει οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Η ΝΔ  μετά το «όχι» του Σίμου Κεδίκογλου στρέφεται στον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό. για να καλύψει το κενό. Πρόσφατα συνεδρίασε η Περιφερειακή παράταξη της πλειοψηφίας  και σύμφωνα με πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία των Περιφερειακών συμβούλων του Κώστα Μπακογιάννη εξεφράσθη θετικά στην υποψηφιότητα του κ. Σπανού. Με εξαίρεση τους Αντπεριφερειάρχες και κάποιους συμβούλους που κατευθύνονται στην ΤΑ α Βαθμού  ή προσβλέπουν προς τη Βουλή  οι περισσότεροι  δήλωσαν ότι στρατεύονται και θα αποτελέσουν τον πυρήνα του ψηφοδελτίου της παράταξης.

Στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προκρίνεται η υποψηφιότητα του προερχόμενου από τη ΔΗΜΑΡ γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρώην δημάρχου Χαλκιδέων Δημήτρη Αναγνωστάκη, που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.

Από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται πάντως και η  ανεξάρτητη, υπερκομματική υποψηφιότητα του Δημάρχου Σκύρου    Μίλτου Χατζηγιαννάκη ο οποίος κι αυτός  έχει ανακοινωσει την υποψηφιότητα του. Ο κ. Χατζηγιάννης, ένας νέος  αυτοδιοικητικός με επιτυχή θητεία ως Δήμαρχος  Σκύρου   φέρονταν μέχρι πρότινος ως  η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που στην πορεία όμως υπερσκελίστηκε. Οι υποψηφιότητες δύο στελεχών από το χώρο της κεντροαριστεράς πάντως προκαλούν  προβληματισμό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ηδη από καιρό έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για Περιφερειαρχηςνο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει την πρώην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή, που έχει ανακοινλώσει την υποψηφιότητα της.

Υποψηφιότητες αναμένονται επίσης και  από τη Λαϊκή Συσπείρωση με τη στήριξη του ΚΚΕ, την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά ( με στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ) αλλά και την παράταξη της Χρυσής Αυγής , συνδυασμοί που εκπροσωπούνται ήδη στο Περιφερειακό συμβούλιο.  Τις προθέσεις τους αναμένεται να δημοσιοποιήσουν ο ανεξάρτητος περιφ. σύμβουλος Κώστας Χαϊνάς μετά την διάλυση του Αυτοδιοικητικού  Κινήματος Στερεάς, η Οικολογία-Αλληλεγγύη Στερεάς και η ΛΑΕ.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment