Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Λαμίας: Συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού που αποδυναμώνουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από αποφάσεις της Διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας, έχει παρατηρηθεί ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η έντονη κινητικότητα, υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας σε άλλα Νοσοκομεία, μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών (μετακινήσεις, αποσπάσεις).

Οι μετακινήσεις συνεχίζουν να πραγματοποιούνται παρ’ όλες τις αντιδράσεις (έγγραφη διαμαρτυρία-σχετικό Δελτίο Τύπου: 20/9/2017) του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:

1) Η εφαρμογή της κινητικότητας των συναδέλφων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού, η οποία σε συνδυασμό με τις λειτουργικές ανάγκες, τις απαιτήσεις του Νοσοκομείου και την ιδιαιτερότητα κάθε ειδικότητας (άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων από την κάθε ειδικότητα) καθιστούν προβληματική τη λειτουργία συγκεκριμένων δομών-τμημάτων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

2) Η απόφαση της μετακίνησης οποιουδήποτε υπαλλήλου από το Γ. Νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο λειτουργεί με το 50% του προβλεπόμενου προσωπικού του, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει πρόβλεψη άμεσης αντικατάστασής του με κάποιον άλλον, ίδιας ειδικότητας, ουσιαστικά υποδαυλίζει κάθε προσπάθεια του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ενός Περιφερειακού Νοσοκομείου που καλύπτει τις ανάγκες 400.000 πολιτών που κατοικούν σε πέντε (5) Νομούς της Στερεάς Ελλάδος.

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment