Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών

Με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων καταδικάζει την βία που ασκήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία σε μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και ιδιοκτήτες κατοικιών  που αγωνίζονταν να ματαιώσουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων εκφράζει την αλληλεγγύη του,  ζητά την αθώωση των συλληφθέντων διαδηλωτών και  δηλώνει πως θα υπερασπισθεί τις λαϊκές κατοικίες και περιουσίες των κατοίκων του Δήμου μας.

 Το κείμενο του ψηφίσματος:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων αποφάσισε κατά την συνεδρίασή του την 22-03-2018 :

Καταδικάζουμε την βία που ασκήθηκε στις 14/3 και 21/3 από την Ελληνική Αστυνομία με εντολές της κυβέρνησης, ενάντια σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που αγωνίζονταν για τη ματαίωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Η βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο πολλοί διαδηλωτές, ενώ έγιναν και τρεις βίαιες προσαγωγές, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ζητάμε την αθώωση των αδίκως συλληφθέντων διαδηλωτών στο δικαστήριο της 30/3/18 και ζητάμε την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των αυτουργών των επεισοδίων της Τετάρτης 14/3.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του ελληνικού λαού για την αξιοπρέπειά του, την υπεράσπιση της πρώτης λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα υπερασπιστεί τις λαϊκές κατοικίες και περιουσίες των κατοίκων του Δήμου μας.

Απαιτούμε :

· Πραγματική προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως η νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.

· Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

· Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.

· Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                 ΤΑ ΜΕΛΗ

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment