Το χειρότερο σενάριο! Προτείνεται η κατάτμηση του ΤΕΙ Στερεάς….

Δεν έχει τέλος η υποβάθμιση της Περιφέρειας Στερεάς. Οχι μόνο θα είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που δεν θα έχει  Πανεπιστήμιο  αλλά  είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχει  στο άμεσο μέλλον  και  το  ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

 Οι πληροφορίες λένε πως ο υπουργός Παιδείας έχει στα χέρια του πρόταση της 10μελούς Επιτροπής που συστάθηκε από  εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , του ΤΕΙ Θεσσαλίας και  του ΤΕΙ Στερεάς  η οποία  προβλέπει κατάτμηση του ΤΕΙ Στερεάς.

Ειδικότερα  οι πληροφορίες θέλουν τα τμήματα του ΤΕΙ Στερεάς  στη  Λαμία να ενταχθούν στο μεγάλο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Θεσσαλίας όπου θα ενσωματωθεί και το ΤΕΙ Λάρισας, ενώ τα τμήματα της Χαλκίδας θα πάνε σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας και τα τμήματα Θήβας, Άμφισσας και Καρπενησίου πιθανόν  να ενταχθούν στο Γεωπονικό της Αθήνας. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή  στο Υπουργείο Παιδείας για την αναθεώρηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και θα είναι επίσημα γνωστό το πόρισμα της Επιτροπής αναφορικά με το μέλλον του ΤΕΙ Στερεάς.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  κατά την οποία  οι Αυτοδιοικητικοί δήλωσαν  την αντίθεση τους σε μια τέτοια άδικη για την Περιφέρεια μας εξέλιξη θυμίζοντας  την διαβεβαίωση του  Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου στην πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα  ότι  η  τελική απόφαση  θα έχει τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι σε άλλες Περιφέρειες έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ενοποίησης ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης  και  εξαγγέλθηκε η ενίσχυση  τους με νέα τμήματα όπως  η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα και Πολυτεχνικών Σχολών στην Περιφέρεια Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση , όταν η τάση σε όλη την Ελλάδα είναι για ίδρυση πολυδύναμων Πανεπιστημίων μέσω συγχωνεύσεων  και ανωτατοποιήσεων είναι δύσκολο να σταθεί από μόνο του ένα αποδυναμωμένο ΤΕΙ Στερεάς. Η ΠΕΔ επιμένει  στη θέση της για ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς με ένταξη των Πανεπιστημιακών τμημάτων  στη Λαμία  και  ταυτόχρονη αναβάθμιση και ενίσχυση του ΤΕΙ Στερεάς . Για να στηρίξει την πρόταση της η ΠΕΔ Στερεάς αποφάσισε  τη σύσταση Επιτροπής Πανεπιστημιακών  για να συντάξει σχετική μελέτη.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment