Χιόνια στα ορεινά της Φθιώτιδας έφερε η «Ιοκάστη”- Ανησυχία για το Σπερχειό

΄Εντονη βροχόπτωση σε όλο το Νομό και στην πόλη  της Λαμίας και χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας και Υπάτης έφερε η Ιοκάστη χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Πυκνή χιονόπτωση έχουμε  στη Ράχη Τυμφρηστού ανάγκασε τους οδηγούς να χρησιμοποιούσουν αλυσίδες  στο δρόμο προς την Ευρυτανία που έχει ντυθεί στα λευκά.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Σπερχειό ποταμό.  Μέχρι στιγμής  η στάθμη του νερού βρίσκεται σε επίπεδο ασφαλείας, ωστόσο υπάρχει  ανησυχία για υπερχείληση το βράδυ, όταν θα κατέβει νερό και φερτές ύλες από ψηλά.

Προληπτικά η Τροχαία έχει κλείσει το δρόμο προς Ροδίτσα που περνά από τον Ξηριά που έχει φουσκώσει .

Οι υπηρεσίες της Πολιτικης  Προστασίας είναι σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Την Κυριακή  οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.  Καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο έως και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα πελάγη που το Σάββατο έφτασαν τα 9 μποφόρ θα παρουσιάσουν εξασθένηση και από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα 12/2, οπότε αναμένονται μόνο τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

20180210_total_small

Πηγη meteo.gr

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment