Χρ. Σταϊκούρας: Άμεσα μελέτη για δημιουργία κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου δίπλα στο πρώην ΤΕΙ

Χώρος 25 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ( πρώην ΤΕΙ Στερεάς  δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις θα αξιοποιηθούν για την στέγαση του παραρτήματος του Πανεπιστημίου στη Λαμία που σήμερα στεγάζεται στο κτίριο της πρώην Ακαδημίας και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χώρου.

Για το σκοπό αυτό  όπως  γνωστοποιεί ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας   μετά από  συνάντηση εργασίας με  τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφασίστηκε η ταχύτατη η  εκπόνηση μελέτης  η οποία θα ολοκληρωθεί  εντός του έτους  και θα υποβληθεί  στη ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ στου Υπουργειου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το δελτίο τύπου του Υπουργού Οικονομικων Χρήστου Σταϊκούρα

Στις 30 Οκτωβρίου, πραγματοποιήσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, συνάντηση εργασίας  με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκτός άλλων, αποφασίστηκε η ταχύτατη εκπόνηση μελέτης για κτιριακές υποδομές στην έκταση των 26 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Στερεάς), δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του.

Η Μελέτη (με προβλέψεις για αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αμφιθέατρα, φοιτητική εστία, εστιατόριο) θα υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εντός του τρέχοντος έτους.

Ευχαριστώ τις Πρυτανικές αρχές και τα αρμόδια στελέχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη δουλειά που κάνουν.

Ευχαριστώ επίσης τους συμπατριώτες Κωνσταντίνο Τσαμαδιά, Ομότιμο Καθηγητή και Άμισθο Σύμβουλό μου και τον Γεώργιο Σταμούλη, Καθηγητή Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη συμβολή τους στην προώθηση αυτού του σημαντικού έργου.

Η προσπάθεια για τη δημιουργία «καλών» υποδομών για την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στη Λαμία συνεχίζεται.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment