Πλατεία Πάρκου: Δράσεις Αγάπης και Αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο

Σάββατο πρωί στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Γύρω απο τη χιονισμένη φάτνη και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο  συλλογικότητες της πόλης  μας καλούν να στηρίξουμε τις δράσεις τους. Θυμίζοντας μας ότι Χριστούγεννα είναι πάνω από όλα  γιορτή της Αγάπης και της Αλληλεγγύης.  Σίγουρα μια μικρή προσφορά δεν  θα  λύσει  τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Ομως πραγματικά αξίζει να  βοηθήσουμε κι εμείς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη- όπως και όσο μπορούμε-  αν θέλουμε  να λεγόμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Εικόνες αλληλεγγύης  που καταγράψαμε με το φακό μας:

-Εδώ στην πλατεία έχουν στήσει  το τροχόσπιτο τους τα  Ατόμα με Αναπηρία και μας καλούν  στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar τους. Αξίζει μια επίσκεψη για  να γνωρίσουμε τις δραστηριότητες απασχόλησης των ΑμεΑ στο Κέντρο Ημέρας του Συλλόγου αλλά και να διαλέξουμε πραγματικά  όμορφα δώρα για τους αγαπημένους μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας , ζητά την βοήθεια μας  για  να συνεχίσει  την αξιόλογη δράση του. Αγοράζοντας λαχνούς 2 ευρώ συμμετέχουμε  στην κλήρωση πλούσιων δώρων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Για 5η χρονιά,  μια ομάδα φίλων παρά το τσουχτερό κρύο αποφάσισαν να γίνουν «Άστεγοι για μια μέρα», συγκεντρώνοντας , είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη.  Τα είδη που συγκεντρώθηκαν, θα καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας, στη Μάνδρα Αττικής, στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων αλλά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λαμίας. Τη δράση υποστηρίζουν: Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», ο Πολιτιστικός Συλλόγου Ραχών «Αλόπη» και η  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (παρ. Λαμίας ).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment