Σωματεία εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Δεν πωλείται η ΛΑΡΚΟ. Πωλείται η Ελλάδα!

Αγωνία επικρατεί στους περίπου 1.500 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για το μέλλον της επιχείρησης, καθώς χωρίς αποτέλεσμα έληξε η σύσκεψη  στο Υπουργείο Οικονομικών στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό κ. Στουρνάρα η   απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θεωρείται για την κυβέρνηση δεδομένη ενώ στον αέρα είναι  η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

΄Οπως ενημερώθηκαν από τον Υπουργό και τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ,  η ΛΑΡΚΟ θα διασπασθεί σε «κακή» που θα πάει σε εκκαθάριση και «καλή». Οι άδεις από το εργοστάσιο ΛΑΡΥΜΝΑΣ και τα μεταλλεία Αη Γιάννη θα επιστραφούν στο Δημόσιο, θα δημιουργηθεί νέα εταιρεία η ΛΑΡΚΟ 3 που θα πουληθεί σε ιδιώτες . Η  Κομισιόν δεν συμφωνεί στην πώλησή της ΛΑΡΚΟ  ως ενιαίας, παρά μόνο εφόσον το Δημόσιο επιστρέψει κρατικές ενισχύσεις 130 εκατ. ευρώ που έχει χορηγήσει στην εταιρεία. Κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο στις δοσμένες συνθήκες.
Το θέμα της ΛΑΡΚΟ συζητήθηκε στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας όπου εκφράστηκε η συμπαράσταση του Περιφερειακού συμβουλίου στον αγώνα των εργαζομένων για να μην κλείσει η βιομηχανία και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και θα συμμετέχουν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και πορεία  προς το Υπουργείο Οικονομικών  μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ και της ΕΑΣ που επίσης οδεύουν σε άμεση διάσπαση και πώληση σε ιδιώτες επενδυτές.

Ανακοίνωση -Κάλεσμα από τα  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΛΑΡΥΜΝΑ)
• Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
• Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
• Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.
• Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΛΑΡΚΟ . ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε πραγματοποιήθηκε χθες (26/08/2013) ΣΥΣΚΕΨΗ στο Υπουργείο Οικονομικών όπου παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΠΟΕΜ) για τη ΛΑΡΚΟ.

Στο Υπουργείο μας ανακοίνωσαν τα εξής:

«  ΛΑΡΥΜΝΑ – ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Πρέπει να επιστρέψουν οι άδειες στο ελληνικό Δημόσιο . Θα γίνει ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (με Λάρυμνα – Άη-Γιάννη),
 « ΛΑΡΚΟ 3».
Η ΛΑΡΚΟ 3 μπαίνει προς Αποκρατικοποίηση, η σημερινή ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία.
Ταυτόχρονα η σημερινή ΛΑΡΚΟ θα ξεκινήσει την ΠΩΛΗΣΗ των υπόλοιπων ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ .
Πιθανότατα αυτός που θα αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ 3 θα πάρει και τα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.
Προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι να πάρει ένας Επενδυτής και τα δύο (ΛΑΡΚΟ 3 με Λάρυμνα και Άη-Γιάννη μαζί με τα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ και την ΕΔΡΑ).
Θα γίνει προσπάθεια να διασφαλιστούν ΟΛΕΣ οι θέσεις εργασίας.
Κανένας Επενδυτής δεν θέλει μόνο το εργοστάσιο. Θέλει τη ΛΑΡΚΟ ενιαία.
Θα δικαιούται αυτός που θα αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ 3 να υπερκαλύψει την ανώτατη προσφορά για τα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. Δηλαδή αν υπάρχει άλλος πλειοδότης στον διαγωνισμό των ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ θα δικαιούται αυτός που είναι πλειοδότης στον διαγωνισμό της ΛΑΡΚΟ 3 , να πλειοδοτήσει και στο διαγωνισμό των ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ , για να πάρει τη ΛΑΡΚΟ ενιαία.
Προσπάθεια θα γίνει να μεταφερθεί το προσωπικό στη ΛΑΡΚΟ 3, ως έχει (ΟΛΟ το προσωπικό και το ΜΟΝΙΜΟ και το ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ).
Αν χρειαστεί η ΛΑΡΚΟ 2 έχει τη δυνατότητα να αποζημιώσει το προσωπικό.
Την 31/08/2013 θα κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση.
Ως την 31/12/2013 θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν εξαρτώνται από την ελληνική Κυβέρνηση , αλλά εξαρτώνται από την… Τρόικα  »…..  (!!)…..
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Μετά τα παραπάνω όπως ακριβώς μας τα είπαν στο Υπουργείο Οικονομικών έχουμε να πούμε τα εξής:

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ – ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΪΠΕΔ ,
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ!!

Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ !
Η ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ . ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ανακοίνωση ΕΑΜ

Κάλεσμα στους εργαζομένους για συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα απευθύνει με ανακοίνωσή της και η συνδικαλιστική παράταξη Ε.Α.Μ. των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, στην οποία μάλιστα δεν λείπουν οι αιχμές προς τις διοικήσεις των σωματείων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΕΑΜ τονίζεται ότι: «Η Ευρωπαική Ένωση, το Δ.Ν.Τ και η κυβέρνηση θάβουν την περιοχή μας σφάζοντας τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Θέλουν να επιβάλουν περικοπές μισθών,  παραγωγικού, άλλων κεκτημένων και απολύσεις. Το πιθανό σενάριο το οποίο σκοπεύουν να εφαρμόσουν προβλέπει να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία, να φορτωθούν τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν στον λαό, να ιδιωτικοποιήσουν την ΛΑΡΚΟ και να παραδώσουν το νικέλιο στο μεγάλο κεφάλαιο, κάνοντας τους εργάτες σκλάβους».

Παράλληλα στην ανακοίνωση αφήνονται αιχμές προς τις πλειοψηφίες των Σωματείων των Εργατικών Κέντρων, της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ, που «λειτούργησαν και λειτουργούν σαν φερέφωνα της αστικής τάξης, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά ώστε να πραγματοποιηθεί ο στόχος της ιδιωτικοποίησης».

Επίσης επισημαίνεται ότι το ΕΑΜ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα με στόχο τη μαζική αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment