Γαβρόγλου: Τυχερή η Στερεά Ελλάδα να έχει τμήματα τριών Πανεπιστημίων

Το επιχείρημα ότι η Στερεά Ελλάδα  είναι «τυχερή» γιατί θα έχει τμήματα 3 Πανεπιστημίων επανέλαβε σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου  κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που τριχοτομεί και καταργεί το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι  η ομάδα εργασίας που συστήθηκε για να εξετάσει τη δυνατότητα ίδρυσης  Πανεπιστημίου Στερεας Ελλάδας έχει μακρύ δρόμο μπροστά της «διότι αυτή η ομάδα εργασίας πρέπει να πάρει υπ’ όψιν ένα πολύ απλό πράγμα, ότι για να «σταθεί» ένα πανεπιστήμιο στα «πόδια» του χρειάζεται 25 χρόνια»

«Δεν είναι επιχείρημα το ότι δεν είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν έχει πανεπιστήμιο, διότι τώρα η Στερεά έχει την μεγάλη τύχη να έχει Τμήματα τριών διαφορετικών Ιδρυμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας , και τόνισε τα εξής:

  • Οντως συστήσαμε μια επιτροπή για να δει το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στη Στερεά.
  • Το Πανεπιστήμιο  Στερεάς το κατήργησε η Ν.Δ.. Να το δεχθούμε αυτό;
  • Στα καλά καθούμενα είχαμε εμείς την πίεση να ιδρύσουμε ένα πανεπιστήμιο στη Στερεά γιατί είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν έχει πανεπιστήμιο.
  • Δεν είναι επιχείρημα το ότι δεν είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν έχει πανεπιστήμιο, διότι τώρα η Στερεά έχει την μεγάλη τύχη να έχει Τμήματα τριών διαφορετικών Ιδρυμάτων.
  • Αυτό είναι ένας σύγχρονος χώρος και σύγχρονη ανώτατη εκπαίδευση.
  • Είπαμε « επειδή πράγματι υπάρχει ένα παρελθόν, επειδή πράγματι ήταν ένα πράγμα με μεγάλη ένταση» να συσταθεί μια ομάδα εργασίας η οποία να μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο και αυτό ήταν και μια συζήτηση που έκανα με τον κ. Μπακογιάννη.
  • Και καλώς έγινε αυτή η συζήτηση και  καλώς  προχωράμε σε αυτή την ομάδα εργασίας, διότι αυτή η ομάδα εργασίας πρέπει να πάρει υπ’ όψιν ένα πολύ απλό πράγμα, ότι για να «σταθεί» ένα πανεπιστήμιο στα «πόδια» του χρειάζεται 25 χρόνια.
  • Όσες θέσεις και  να του δίνεις, όσα χρήματα και να του δίνεις,  χρειάζεται να αποκτήσει μια κουλτούρα πανεπιστημιακή το ίδιο.
  • Αυτό, λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να πει ότι «εγώ δεν κάνω τίποτα στη Στερεά» όταν το πανεπιστήμιο Αθηνών- τα είπε η κυρία Αναγνωστοπούλου- πήρε αυτή είναι ιστορική, κατά τη γνώμη μου, πρωτοβουλία, διότι είναι ένα πανεπιστήμιο μεγάλο, είναι το παλαιότερο, είναι συντηρητικότερο, και εννοώ ακαδημαϊκά , όπως είναι όλα τα παλιά πανεπιστήμια και πήρε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία στον Εύριπο στην Εύβοια

ΠΗΓΗ:https://www.esos.gr/

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment