Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών από την Ασφάλεια Χαλκίδας-9 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που ασχολούνταν με αγοραπωλησίες βρεφών από αλλοδαπές μητέρες, προχώρησε η Ασφάλεια Χαλκίδας. Aστυνομικοί  παρουσιάστηκαν ως υποψήφιο ζευγάρι   αγοραστών  σε μέλος του κυκλώματος  και συμφώνησαν την αγορά νεογέννητου βρέφους αντί 18.000 ευρώ!

Για την υπόθεση  δόθηκε σήμερα το μεσημέρι  συνέντευξη τύπου στην Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την  ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ Σταύρο Κουτουλογένη, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την 03-08-2018 σε περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) εμπλεκόμενοι αλλοδαποί και συγκεκριμένα τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 41 & 32 ετών, καθώς και έξι γυναίκες, ηλικίας 40, 29, 35, 34, 38 & 29 ετών αντίστοιχα.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας (άνδρας – γυναίκα) παρουσιαζόμενοι ως δήθεν υποψήφιο ζευγάρι αγοραστών νεογέννητου βρέφους, πραγματοποίησαν συνάντηση, σε περιοχή της Αττικής, με την 40χρονη, η οποία είχε τον ρόλο του μεσάζοντα στην τέλεση των αγοραπωλησιών βρεφών.

Στον προαναφερόμενο χώρο, τον οποίο επιτηρούσαν διακριτικά και άλλοι αστυνομικοί, συμφωνήθηκε τελικά η αγοραπωλησία ενός θύλεος βρέφους, ηλικίας μόλις τεσσάρων ημερών, αντί του χρηματικού ποσού των (18.000) ευρώ.

Για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, η 40χρονη οδήγησε το ζευγάρι των αστυνομικών, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας άλλης περιοχής της Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας, εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του κυκλώματος.

Όπως ενδελεχώς διακριβώθηκε, οι ανωτέρω εννέα συλληφθέντες αλλοδαποί, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οργανωτική δομή της οποίας διέθετε ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της, με σκοπό την συστηματική τέλεση αγοραπωλησιών βρεφών και τη συνεπακόλουθη αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, το ύψος του οποίου καταμεριζόταν στα μέλη του κυκλώματος, ανάλογα με τον διακριτό του ρόλο.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 39χρονος ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, ενώ γίνεται μνεία ότι κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, ο 41χρονος και ο 32χρονος, ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των γυναικών που εντοπίστηκαν στην ανωτέρω οικία, ενώ η 35χρονη ενεργούσε ως άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.

Η 40χρονη, όπως προαναφέρθηκε, είχε τον ρόλο του μεσάζοντα στην τέλεση των αγοραπωλησιών βρεφών, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία έφερε μαζί της το νεογέννητο βρέφος της που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς, είχαν το ρόλο της κυοφορίας, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η πώληση των νεογέννητων βρεφών τους, σε υποψήφιους αγοραστές.

Μάλιστα, μετά από παραγγελία και διενέργεια σχετικής εξέτασης από Δημόσιο Νοσοκομείο, τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οι τρεις εκ των συλληφθείσων (η 38χρονη και οι δύο 29χρονες), είχαν πρόσφατα τελέσει τοκετό, ενώ η 34χρονη βρίσκεται σε κατάσταση κύησης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (9.025) ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και δέκα (10) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης :

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας και από εμένα.

Η Ελληνική Αστυνομία, δίνει έναν επίμονο και καθημερινό αγώνα, με σκοπό την αντιμετώπιση όλων των μορφών εγκληματικότητας που δυσχεραίνουν και πλήττουν την προσδοκόμενη ποιότητα ζωής των πολιτών και παράλληλα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση του σημαντικότερου και πολυτιμότερου αγαθού, του αγαθού της ασφάλειας.

Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα επιχειρησιακά στελέχη που υπηρετούν και ενεργούν στην Περιφέρειά μας, διότι με το έργο που επιτελούν με σύνεση και μεθοδικότητα, γίνεται ευχερέστερη η πραγμάτωση του σκοπού που σας προανέφερα.

Γνωρίζετε εξάλλου ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής έχει αξία ανεκτίμητη και η εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών, που επιτευχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, έρχεται ακριβώς να επιβεβαιώσει την διάσταση αυτή και συνάμα να καταδείξει ότι όταν εργαζόμαστε με σχέδιο και συντονισμένες δράσεις, μπορούμε να καταφέρουμε καίρια πλήγματα σε τέτοια κυκλώματα.

Συνεπώς για εμάς, έχει τεράστια σημασία η αίσια ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επιχείρησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των εννέα (9) μελών του κυκλώματος και τον τερματισμό της παράνομης δράσης του.

Σας διαβεβαιώνω δε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να αποσαφηνιστούν και διακριβωθούν όλες οι πτυχές της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Νικολιδάκης:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να αναφερθώ αρχικά στην υπόθεση εξάρθρωσης και σύλληψης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και να επισημάνω την μεθοδικότητα με την οποία το προσωπικό της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, χειρίστηκε και αξιοποίησε τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας, σχετικά με την δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Ξεπερνώντας αντικειμενικές δυσκολίες, όπως το ότι η επιχείρηση θα έπρεπε να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί σε περιοχή εκτός τοπικής αρμοδιότητάς μας, προσεγγίστηκε η 40χρονη αλλοδαπή, με τρόπο απολύτως πειστικό, έτσι ώστε η τελευταία να οδηγήσει τους αστυνομικούς – υποψηφίους γονείς, σε διαμέρισμα της Αττικής, όπου θα επιδεικνύετο το βρέφος.

Ακολούθως, η επέμβαση των υπολοίπων ανδρών που συμμετείχαν στην επιχείρηση ήταν άμεση και αποτελεσματική, επιφέροντας την σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment