ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης -Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Πρόσκληση σε ανοιχτή συνέλευση (Τετάρτη, 14 Μαρ.)

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ώρα 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα Β’ του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων, οδός Λεωνίδου 9-11, στην 14η ανοιχτή συνέλευση της κίνησης:

«Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»

Προσκαλούμε στη συνέλευση όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας που έχουν συμμετάσχει ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως αγοραστές και εθελοντές καθώς και τους παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί ή θέλουν να συνεργαστούν με την κίνηση.

Συμπληρώνονται 5 χρόνια συνεχούς δράσης. Οδεύουμε προς την 40η απευθείας διάθεση προϊόντων.

Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί και να δυναμώσει στον τόπο μας, ας τη στηρίξουν έμπρακτα με την ενεργό συμμετοχή τους και ας ενημερώσουν όσους άλλους νομίζουν ότι ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν την κίνηση.

Αναλυτικά τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα είναι:

1) Απολογισμός δράσεων Κίνησης – Πανελλαδικό Δίκτυο «Χωρίς Μεσάζοντες» και θεσμικό πλαίσιο

Ενημέρωση για τη σύσταση και λειτουργία του Πανελλαδικού Δικτύου παραγωγών «Χωρίς μεσάζοντες» καθώς και για τη στάση του κινήματος απέναντι στο νέο θεσμικό πλαίσιο. Συζήτηση για την οργάνωση της επόμενης συνάντησης του Πανελλαδικού Δικτύου που έχει προταθεί να γίνει στη Λαμία μετά το Πάσχα.

2) Αναγκαιότητα ύπαρξης και εξέλιξη της Κίνησης – Προτάσεις για την ενίσχυση και διάδοσή της

Ενημέρωση και συζήτηση και πάνω στο ερωτηματολόγιο (της δημοσκόπησης που είχε γίνει στην 37η απευθείας διάθεση) και στην ανάλυση των απαντήσεων. Ενημέρωση από την πρόσφατη συνάντηση «για την αποανάπτυξη και την άμεση δημοκρατία” που έγινε στις Σταγιάτες Πηλίου και συζήτηση για την επόμενη που θα γίνει πάλι εκεί στις 19-20 Μαΐου.

3) Παράλληλες Δράσεις και Βιβλιοθήκη: Ενημέρωση και συζήτηση – Προτάσεις για νέες δράσεις

Ενημέρωση για τις άλλες δράσεις και για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των προσφορών σε είδος που έχουν καθιερωθεί στις απευθείας διαθέσεις. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη άρχισε να λειτουργεί και μέσω της ιστοσελίδας. Έχει αναρτηθεί ο Κατάλογος Βιβλίων για άμεση ενημέρωση και επιλογή, και μπορείτε με τη Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων να ζητήσετε βιβλία και να τα παραλάβετε επιτόπου στην συνέλευση. Μπορείτε επίσης να φέρετε βιβλία και είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχετε με προτάσεις στη συζήτηση για την αναβάθμισή της. Θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση πάνω στην πρόταση της συντονιστικής ομάδας για συνεργασία και συντονισμό των τοπικών φορέων – συλλόγων – κινήσεων αλληλεγγύης.

4) Εγγραφή νέων εθελοντών – Εθελοντική ανανέωση Συντονιστικής – Καταμερισμός αρμοδιοτήτων

Στην τελευταία δημοσκόπηση είχε εκφραστεί η επιθυμία των περισσοτέρων για εθελοντική συμμετοχή τους στις επόμενες απευθείας διαθέσεις. Επίσης πάγια αρχή μας είναι η ανανέωση – εναλλαγή στη συντονιστική ομάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όσο περισσότεροι δηλώσουν τόσο περισσότερο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί.

Για την καλύτερη και ουσιαστική προετοιμασία της Συνέλευσης, περιμένουμε τις προτάσεις σας στο email μας XMLamias@gmail.com και στα τηλέφωνά μας για οποιαδήποτε αναγκαία άμεση επαφή.

Η Συντονιστική Ομάδα

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment