Ο χιονιάς σαρώνει Αν. Στερεά και Εύβοια- Μάχη να κρατηθεί ανοιχτή η Εθνική οδός

Η σφοδρή «κακοκαιρία» με το όνομα «Τηλέμαχος» στροβιλίζεται πάνω από την ανατολική Στερεά και την Αττική και μας φέρνει πολύ χιόνι.  Έντονη  είναι η χιονόπτωση στο κομμάτι της εθνικής οδού στη Βοιωτία και τη Βόρεια Αττική και στη Φθιώτιδα από τις Λειβανάτες και κάτω.

Επομένως όσοι χρησιμοποιήσουν το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου ακόμη και του εθνικού πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε αλυσίδες.

Από το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές στη Φθιώτιδα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι κατά τόπους Δήμοι και η εταιρεία «Νέα Οδός» που διαχειρίζεται τον  ΠΑΘΕ καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να μην κλείσει το εθνικό οδικό δίκτυο, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται στη Μαλακάσα. 

Μεγάλος ωστόσο είναι ο κίνδυνος στους παραδρόμους, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να μην τους χρησιμοποιούν διότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν καθαριστεί ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος του πάγου

Ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας βαρέων  οχημάτων σε τμήματα του Εθνικού  και επαρχιακού δικτύου

Ειδικότερα:

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, ύστερα από σχετική Απόφαση της Δ.Α. Φθιώτιδας, σήμερα (07-01-2019) στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ), από 121,250 χ/θ (κόμβος Μαρτίνου), έως 210 χ/θ.

 Επίσης, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, και στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών (από 30 χ/θ έως 45 χ/θ), ενώ η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στη Βοιωτία  στην Επαρχιακή Οδό Αράχωβας Βοιωτίας – Επταλόφου Φωκίδας, από 1 χ/θ έως 17 χ/θ. Επιπλέον η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 Στην Εύβοια στη Νέα Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από 1 χ/θ έως 16χ/θ

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας

Οδηγίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η ΕΜΥ εξέδωσε το υπ. αριθμ. 62/2019 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχύ από Δευτέρα 7/1/2019 έως και την Τετάρτη 9/1/2019 με κύρια χαρακτηριστικά :

ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φθιώτιδας και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φθιώτιδας (p.zois@pste.gov.gr) |έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις και έχει ενεργοποιήσει τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Παρακαλούνται οι πολίτες των ορεινών περιοχών και ειδικότερα οι επισκέπτες, εκδρομείς, κτηνοτρόφοι, κλπ να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (καύσιμα, καύσιμης ύλης, ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ) για το προσεχές διάστημα.

Επίσης οι εκδρομείς και οι επισκέπτες που διαμένουν ή επισκέπτονται ορεινές και ημιορεινές περιοχές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα διαμονής τους και της μετακίνησή τους λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα και ότι η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές είναι χρονοβόρες.

Δήμοι της ΠΕ Φθιώτιδας να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε υψηλή ετοιμότητα και να λάβουν τα μέτρα σύμφωνα με το σχεδιασμό τους και τις αρμοδιότητές τους , όπως ορίζονται στο υπ. αριθμ. 9532/24-12-2018 εγγράφου της Γ.Γ.Π.Π. με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό”. Επίσης σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση διακοπής μαθημάτων των σχολείων οποιαδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας να ενημερώσουν έγκαιρα το γραφείο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας

Οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φθιώτιδας θα εκδώσουν τις σχετικές οδηγίες που αναφέρονται στην παρ/φο 7.22 της υπ. αριθμ. 9532/24-12-2018 εγγράφου της Γ.Γ.Π.Π. με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό».

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www. astynomia.gr, καθώς και στο τηλέφωνο 2231032246 της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment