Φούσκωσε ο Σπερχειός- Προβλήματα στη γέφυρα στο Φραντζή- Αποκλεισμένα χωριά στη Δυτική Φθιώτιδα

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για την άνοδο της στάθμης των νερών του Σπερχειού-Διακόπηκε προσωρινά η διέλευση αυτοκινήτων στη γέφυρα προς Φραντζή και Γοργοπόταμο- Αποκλεισμένα χωριά στη Δυτική Φθιώτιδα

 Σε ποια σημεία  υπερχείλισε ο Σπερχειός

Για προληπτικούς λόγους λόγω υπερχείλισης του Σπερχειού στη θέση Φρατζόμυλος,  διακόπηκε γυρω στος 6.00 το απόγευμα  η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας – Φραντζή.

Αν και νερά του φουσκωμένου Σπερχειού εξακολουθούν να υπάρχουν στο  οδόστρωμα , λόγω αυξημένης κίνησης οι αρχές  επέτρεψαν γύρω στις 9 το βράδυ τη διέλευση των αυτοκινήτων παρακολουθώντας συνεχώς τη στάθμη του ποταμού και μένοντας σε ετοιμότητα για να τον ξανακλείσουν αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχει πρόβλημα στη Βίστριζα και με το δρόμο που εξυπηρετεί στο Καστρί, αν και η κατάσταση με τη στάθμη του νερου  στη γεφυρα είναι οριακή.

Τέλος, απαγορευτικό έχει βάλει από νωρίς η Τροχαία Λαμίας στον Ξηριά και στο δρόμο που οδηγεί στη Ροδίτσα στο ύψος του «Κενταύρου», καθώς τα νερά είναι αρκετά επικίνδυνα για να τα διασχίσει αυτοκίνητο.

Αυτό που  ανησυχεί την Πολιτική Προστασία είναι το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση  τις επόμενες ημερες καθώς  συνεχίζεται η βροχόπτωση και ο μεγάλος όγκος του χιονιού που έχει πέσει στα ορεινά αρχίζει να λιώνει φουσκώνοντας το ποτάμι.

Αποκλεισμένα χωριά στη Δυτική Φθιώτιδα

Τη διακοπή της πρόσβασης προς τέσσερα  χωριά της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας έχει προκαλέσει η βροχόπτωση και το λιώσιμο του χιονιού, είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει ο παραπόταμος του Σπερχειού, Ίναχος και τα νερά να περάσουν πάνω από το γεφύρι που βρίσκεται έξω από το χωριό Περιβόλι Σπερχειάδας.
Από το μεσημέρι έχει κλείσει η γέφυρα στο Περιβόλι Σπερχειάδας, που εξυπηρετεί τους κατοίκους των χωριών Κολοκυθιά, Μάρμαρα, Αργύρια και Ανατολή.

Στην περιοχή επικρατεί ισχυρή βροχόπτωση και ο Ίναχος ποταμός παραπόταμος του Σπερχειού κατεβάζει μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν υπερβεί την γέφυρα.

Μάλιστα τα ορεινά αυτά χωριά αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και από τη χιονόπτωση και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί πλήρως.

Η γέφυρα στον Ίναχο ποταμό είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στις 31 Ιανουαρίου–1 Φεβρουαρίου 2015. Για την προσωρινή εξυπηρέτηση των κατοίκων κατασκευάστηκε ένα προσωρινό γεφύρωμα το οποίο ωστόσο κάθε χρόνο αντιμετωπίζει πρόβλημα από τα νερά και τις φερτές ύλες.

Αν και ο διαγωνισμός για την κατασκευή νέας γέφυρας έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια περίπου, οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκύψει επιπλοκές σχετικά με διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment