Χιονίζει στη Λαμία – Που χρειάζονται αλυσίδες

Πυκνές χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα – Μάχη στους δρόμους με το χιονιά – Σε επιφυλακή και για το «θυμωμένο» Σπερχειό.

Χιόνι στη Φθιώτιδα, σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές άρχισε να πέφτει από αργά χθες βράδυ και δεν σταμάτησε μέχρι και αυτή την ώρα. Αλατιέρες και εκχιονιστικά είναι στους δρόμους για να μπορέσουν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες.

Στην εθνική οδό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι, προς Δομοκό και προς Μπράλο, γιατί ίσως χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν, αφού οι συνθήκες αλλάζουν από ώρα σε ώρα και η χιονόπτωση είναι συνεχής.

Χιόνια και στη Λαμία

Από νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει στα βόρεια προάστια της πόλης, όπου το «έστρωσε» σε στέγες και αυτοκίνητα, ενώ στο κέντρο έριχνε χιονόνερο. Από τις 10:00′ το πρωί και λίγη ώρα είχαμε ασθενή χιονόπτωση και μέσα στην πόλη, άλλα μετά το γύρισε πάλι σε βροχή.

Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια βαθμιαία θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με ΒΔ ανέμους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Σε επιφυλακή για τον Σπερχειό

Μικρή ανάσα για τα όρια στου Σπερχειού έδωσε η χιονόπτωση που ξεκίνησε από χθες. Τα χιόνια το τελευταίο 24ωρο σταμάτησαν να λιώνουν, με αποτέλεσμα να κατέβει λίγο η στάθμη του νερού στο ποτάμι και έτσι δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία ο δρόμος Λαμίας – Φραντζή, που είχε διακοπεί στον Φραντζόμυλο. Ωστόσο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε επιφυλακή παρακολουθώντας την εξέλιξη της ροής ώστε αν χρειαστεί να επέμβουν.

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment