Με μισό τρισ. δασμούς απειλεί την Κίνα ο Τραμπ

Δεν πέρασε πολύ ώρα από την επισήμανση του οικονομικού συμβούλου, Λάρι Κάντλοου, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξετάσει τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, και ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέες απειλές κατά του Πεκίνου. Όλα δείχνουν ότι είναι αποφασισμένος να πάει τη σύγκρουση έως τέλους.

«Ετοιμάζουμε τους δασμούς σε προϊόντα 200 δισ. δολ. από την Κίνα. Και λυπάμαι που θα το πω αυτό, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα και για επιπλέον δασμούς σε προϊόντα 267 δισ. δολ., που θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή, σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν στο προεδρικό Air Force One, όπως μεταδίδει η WSJ.

Προς το παρόν πάντως οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων και η Κίνα έχει απαντήσει αναλόγως. Κανείς δεν είναι βέβαιος πότε ακριβώς θα έρθει η ανακοίνωση της ενεργοποίησης των δασμών στα προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων (σε πρώτη φάση τουλάχιστον).

Οι επιχειρήσεις που είχαν εκφράσει έντονες αντιδράσεις φοβούνται ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Προς το παρόν τίποτα δεν είναι οριστικό.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment