Με επιτυχία το Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ» στη Λαμία

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή από εργαζόμενους και νεολαία της περιοχής, ολοκληρώθηκε η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ ΚKE –KNE, που ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια ΚΚΕ -50 χρόνια ΚΝΕ, στη Λαμία το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο «Τσαλτάκη» .

To Πάρκο «Τσαλτάκη» διαμορφώθηκε κατάλληλα από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που με το μεράκι τους δημιούργησαν έναν χώρο στον οποίο από νωρίς το απόγευμα ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει για να παρακολουθήσει το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που υπήρχε στο χώρο του Φεστιβάλ.

Στην κεντρική σκηνή το πρόγραμμα άνοιξε με το βίντεο αφιέρωμα στα 50 χρόνια της ΚΝΕ και συνεχίστηκε με αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσα από το έργο του Γ. ΡΙΤΣΟΥ.

Ο χαιρετισμός από την ΚΝΕ έγινε από τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, Γραμματέα του ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ και μέλος του ΓΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και στη δράση και την προσφορά του ΚΚΕ στον αγώνα της εργατικής τάξης και των σύμμαχων λαϊκών στρωμάτων με παραδείγματα και από την περιοχή της Φθιώτιδας. Ανάδειξε την πολιτική πρόταση του κόμματος και αναφέρθηκε στα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσα από την τοπική ιστορία κάνοντας αναφορά στον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ , τον ΝΕΙΛΟ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ, τον ΤΑΚΗ ΦΙΤΣΙΟ, τον ΝΑΚΟ ΜΠΕΛΛΗ κα

Η βραδιά έκλεισε με μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την ορχήστρα του, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η μουσική και τα τραγούδια του παρέσυραν στο χορό μικρούς και μεγάλους. Το γλέντι ‘έκλεισε’ με μαγευτικό τρόπο με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο να τραγουδάει χωρίς μικρόφωνο ‘το σκάκι΄ του Μανώλη Αναγνωστάκη, καταχειροκροτούμενος.

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment